Franse motard Matthieu de Saint-Exupéry komt om het leven in Tunesia Desert Challenge

Auto-moto | De Franse motorrijder Matthieu de Saint-Exupéry (KTM) is zondag tijdens de derde etappe van de Tunesia Desert Challenge om het leven gekomen. De 35-jarige De Saint-Exupéry raakte bevangen door de hitte en overleed in de woestijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

De derde etappe was er eentje van 350 kilometer met begin en aankomst in Matous. Het was de eerste echte zware test van de wedstrijd. Op 144 kilometer van de finish kwam De Saint-Exupéry in de problemen en raakte hij bevangen door de hitte. Na een noodoproep kwamen de medische urgentiediensten van de organisatie per helikopter snel ter plaatse, maar er mocht geen hulp meer baten.

"De voltallige organisatie en organisator Gert Duson in het bijzonder willen hun medeleven uitdrukken met de familie en de nabestaanden van deze geweldige jongeman. We zullen hem missen", staat te lezen in een persmededeling van de organisatie.

Als eerbetoon zal de organisatie 's avonds in het bivak een minuut stilte inlassen. De vierde etappe tussen Kambout en Ksar Ghilane wordt ingekort.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top