Charleroi-supporters houden zich niet aan afspraken bij wedstrijd op KV Mechelen

Jupiler Pro League | Een driehonderdtal supporters van voetbalclub Sporting Charleroi heeft zich zaterdagavond niet aan de afspraken gehouden die werden gemaakt met de Mechelse politie. De bezoekers verzamelden op een supermarktparking in de buurt en trokken in stoet naar het stadion. Vlak voor en ook na de wedstrijd waren er verschillende opstootjes maar de politie kon een escalatie voorkomen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdagavond werd de eerste wedstrijd in Play-Off 2 gespeeld tussen KV Mechelen en Sporting Charleroi. Normaal dienen bezoekende supporters te parkeren aan de Ziekenbeemdenstraat, waar ze rechtstreeks toegang krijgen tot het stadion. Een 300-tal supporters verkoos echter om te parkeren op een supermarktparking aan de Liersesteenweg om van daar de weg in stoet verder te zetten.

"Deze stoet op de rijbaan zou niet alleen een gevaarlijke situatie voor de supporters betekenen, maar ook een verkeersinfarct op de Liersesteenweg veroorzaken", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van politiezone Mechelen-Willebroek. De politie nam in samenspraak met de aanwezige agenten uit Charleroi de beslissing om de stoet te begeleiden via een wandelroute langs de Vrouwvliet. Maar bijna in het stadion liep het bijna fout.

"Bijna aan het stadion gekomen, ter hoogte van een drankgelegenheid op Kerkhoflei, is het tot een kortstondige, maar hevige confrontatie gekomen tussen KV- en Charleroisupporters", zegt Van de Sande. "Flesjes drank, pyrotechnisch vuurwerk en rookpotten werden naar elkaar gegooid. Bij tussenkomst van de politie diende deze pepperspray en de wapenstok te gebruiken en werd een supporter gebeten door een politiehond."

Na de wedstrijd begeleidde de politie de supporters opnieuw naar hun wagens, waarbij de Kerkhoflei even afgesloten werd en vooral KV Mechelen-supporters die via die weg naar huis wilden, werden gehinderd.

Later op de avond vonden er nog kleinere opstootjes plaats tussen supporters in het centrum waarbij de politie steeds tussenbeide kwam om het niet te laten escaleren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top