Dillian Whyte kan Tyson Fury niet stoppen en verliest na ferme uppercut

Sport | In een overvol Wembley Stadium in Londen woonden maar liefst 94.000 toeschouwers de kamp tussen Tyson Fury en Dillian Whyte bij. Het duo streed zaterdagavond om de WBC-titel bij de zwaargewichten. Uiteindelijk trok Fury het laken naar zich toe waardoor hij zijn ongeslagen status nog maar eens kon verlengen. Met een krachtige uppercut werkte hij de uit Jamaica afkomstige Whyte knock-out tegen de grond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bookmakers deden in de aanloop naar de kamp gouden zaken. Hoewel Fury als favoriet de ring instapte, is ook Whyte geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Fury was met zijn 2m06 licht in het voordeel hoewel Whyte qua kracht ietsje beter presteerde. Beide mannen waren dus aan elkaar gewaagd waardoor het bijna onmogelijk was om op voorhand de uitslag van deze wedstrijd te voorspellen. 

Fury haalde van bij het begin van de kamp uit met enkele technische stoten. Hij wist namelijk dat hij alleen op die manier zijn tegenstander tegen het canvas kon werken. Met 33 professionele wedstrijden op de teller waarvan 32 in zijn voordeel eindigden en 1 wedstrijd onbeslist bleef, had Fury meer ervaring om op technisch vlak sterker uit de hoek te komen. Whyte moest het op zijn beurt hebben van zijn kracht om Fury uit balans te brengen, maar dat leek niet erg goed te werken. 

Onsportief gedrag

Terwijl de 33-jarige Fury met welgemikte slagen probeerde te winnen van zijn tegenstander, probeerde Whyte zich bij momenten onsportief te verweren. Dat was niet naar de zin van Fury die de een jaar oudere Whyte wees op zijn bijzondere stijl. Die laatste leek zich ook enkel op die manier te kunnen verdedigen, want de slagen van Fury waren keer op keer regelrecht raak. 

Toch duurde de kamp tussen beide Britten zes rondes. Vanaf dan leek Whyte te vermoeid om Fury nog pijn te doen. Die maakte van de gelegenheid gebruik om hard uit te pakken en gooide een ferme uppercut richting de kaak van Whyte, die knock-out op het canvas viel. 

Laatste kamp van Fury

Hoewel Fury zich tijdens de wedstrijd nog furieus uitte tegen Whyte, had de winnaar van de kamp achteraf wel mooie woorden voor zijn verliezende tegenstander. “Hij is een krijger en zal ooit nog wel eens wereldkampioen worden, maar vandaag trof hij de beste man van de wereld”, klonk het. 

Bovendien kondigde de tweevoudige WBC-wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten aan dat hij zaterdagavond voor het laatst zijn bokshandschoenen omwond. Tyson Fury had op voorhand al gezegd dat dit zijn laatste kamp zou worden, maar uiteindelijk valt dat nog af te wachten. Fury zou niet de eerste bokser zijn die na een pensioenaankondiging alsnog een andere bokser wil bekampen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top