RWDM krijgt tik, maar heeft - statistisch - nog alle kansen op een goed resultaat in Seraing

Sport | RWDM is er zaterdagavond niet in geslaagd om de gigantische flow die er de laatste weken rond de club hangt ook effectief te verzilveren in een goed resultaat. De Brusselaars moesten in de heenwedstrijd van de JPL-barrages hun meerdere erkennen in RFC Seraing. De Luikenaars kwamen met 0-1 winnen in een sfeervol én volgepakt Edmond Machtensstadion en houden zo de beste kaarten in handen in de strijd om het laatste 1A-ticket.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zege van Seraing was verdiend, al had RWDM in de tweede helft toch wel wat kansen om ook te scoren. Helaas voor de Brusselaars stond het doelhout tot 2x toe in de weg van een vreugde-explosie. Na 90 minuten gingen de RWDM'ers dan ook met een ietwat bedrukt gezicht van het veld, al is er zeker nog vanalles mogelijk voor de terugmatch.

Zo toonde RWDM zich dit seizoen al een ijzersterke uitploeg in 1B. De Brusselaars verloren buitenshuis amper 2 punten meer dan kampioen Westerlo en konden in 14 uitduels slechts 4x niet scoren. Bovendien kregen ze ook maar 16 goals binnen buitenshuis. Seraing toonde zich dan weer geen al te beste thuisploeg in 1A. Les Métallos wonnen slechts vijf van hun 17 thuisduels en hielden slechts 4x de nul in het eigen stadion.

Voeg daar nog eens aan toe dat RWDM in de laatste drie bezoekjes aan Stade du Pairay 2x won (twee keer 0-1) en dan moet het besef toch komen dat er nog niks verloren is voor Euvrard en zijn troepen.

Strijdvaardig

Uitblinker Théo Defourny is er alvast van overtuigd dat Seraing te pakken is. "We kennen hun gebreken, maar de match liep niet helemaal zoals we het gepland hadden", vertelde hij bij La Dernière Heure. "We zullen straks analyseren wat er fout ging en corrigeren wat er gecorrigeerd moet worden om in Luik een beter resultaat te verkrijgen."

Een analyse die bij werd getreden door verdediger Gilles Ruyssen. "Met 0-1 is nog alles mogelijk, we hebben nog 90 minuten om Seraing uit 1A te duwen en we zullen er in die 90 minuten vol voor gaan", klonk het strijdvaardig.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top