'The Mystery of Marilyn Monroe: the unheard tapes': komen we eindelijk te weten hoe het icoon is gestorven?

Series | In de Netflix-documentaire 'The Mystery of Marilyn Monroe: the unheard tapes' kan je dankzij talrijke audiofragmenten meer te weten komen over de vroegtijdige dood van Marilyn Monroe op haar kamer op een augustusavond in 1962. Ze werd amper 36 jaar oud.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De tragische dood van Hollywood-icoon Marilyn Monroe is al tientallen jaren het onderwerp van samenzweringen en geruchten, die soms haar talent en scherpzinnigheid overschaduwen. Een nieuwe documentaire over deze filmster op Netflix probeert de laatste weken, dagen en uren van haar leven te reconstrueren met behulp van nooit eerder gehoorde opnames van enkele mensen die haar het beste kenden. Deze documentaire licht een tipje van de sluier over haar leven in de schijnwerpers, haar gecompliceerde persoonlijke leven, en de noodlottige avond waarop ze overleed. 

Volgens officiële bronnen zou haar overlijden "waarschijnlijk veroorzaakt zijn door zelfdoding". De 36-jarige ster had een voorgeschiedenis van chronisch medicijngebruik, een feit dat de wetsdokter niet is ontgaan tijdens de autopsie. Sindsdien doen echter een reeks theorieën over haar dood de ronde. 

De Kennedy-clan

Een reeks theorieën over de dood van Monroe houdt op de een of andere manier verband met Marilyn Monroe's relatie met de familie Kennedy, zowel met president John F. Kennedy als met zijn jongere broer, procureur-generaal Robert Kennedy. Sommigen geloven dat Monroe sliep met een van deze twee politici, en dat zij zichzelf liet vermoorden om hun carrières niet te beschadigen. 

Ze wist te veel

Een andere theorie is dat Marilyn Monroe een dagboek bijhield vol bezwarende informatie die zij van de Kennedy's had gehoord, en dat Robert Kennedy haar liet vermoorden toen hij dat ontdekte. 

Een door de CIA gesponsorde moord

Schrijver Matthew Smith beweert in het boek "The Kennedy Conspiracy" dat de inlichtingendienst CIA wist dat Monroe en Robert Kennedy een verhouding hadden en dat het agentschap haar liet vermoorden om de familie Kennedy terug te pakken voor de ramp met de Varkensbaai-invasie in 1961. Die invasie door rechtse Cubaanse ballingen op Cuba had tot doel het linkse bewind van Fidel Castro omver te werpen, met hulp van de CIA. De coup werd een faliekante mislukking.

Maffia

Het boek 'Double Cross' beweert dat Monroe vermoord werd op bevel van maffiabaas Sam Giancana uit Chicago. Volgens auteurs Chuck en Sam Giancana - de broer en het petekind van de maffiabaas - werd ze vermoord omdat Robert Kennedy een kruistocht voerde tegen de maffia. Met de moord wilde Giancana hem afschrikken.

Medische misrekening

Donald Spoto beweerde in zijn boek 'Marilyn Monroe: The Biography' uit 1993 dat Monroe's dood te wijten was aan een toevallige overdosis. Monroe zou regelmatig hebben gelogen over de hoeveelheid geneesmiddelen die ze voorgeschreven kreeg, en zodoende te veel pillen hebben gekregen. Uit angst voor de mogelijke gevolgen hebben de artsen naar verluidt Monroe's dood op een zelfdoding laten lijken met de hulp van haar huishoudster.

"Ze zijn onder ons"

De laatste theorie, voorgesteld door Dr Steven Greer, is zonder enige twijfel de vreemdste. De voormalige spoedarts en ufo-adept beweert in een documentaire dat Marilyn Monroe door de regering is vermoord omdat ze geheime informatie over buitenaardse wezens dreigde te onthullen...

Ontdek 'The Mystery of Marilyn Monroe: the unheard tapes' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top