Liverpool rekent straks op ‘echte’ Keïta tegen Villareal

UEFA Champions League | Vier jaar speelt Naby Keïta ondertussen al voor Liverpool, maar pas dit seizoen speelt hij echt op volle kracht. Als een goeie diesel kwam hij langzaam op gang al is de kans groot dat hij bij een terugblik op het einde van dit seizoen als één van Jürgen Klopps sterkhouders zal gezien worden. De volgende stap: woensdag thuis tegen Villareal in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Je hebt de echte Naby Keïta nog niet gezien’, verklaarde de zelfzekere Guinees enkele weken geleden. In de zomer van 2018 kwam hij in Liverpool voor een broodzak van 52 miljoen euro. Bij RB Leipzig had hij er een uitstekend seizoen opzitten en een reputatie als complete en beslissende middenvelder opgebouwd. Aan de oevers van de Mersey lukte dat niet meteen. De op twee na duurste rookie in de Premier League was te vaak afwezig op grote afspraken.

Lichamelijk kwetsbaar

De afgelopen periode werd de Guinese international geplaagd door fysieke problemen. Na jaren van ups en downs lijkt hij nu weer op zijn best. De echte Keïta zit eraan te komen. Vorig jaar werd hij eigenlijk nog gestraft door al voor de rust gewisseld te worden tijdens de heenmatch in de kwartfinale tegen Real Madrid. Dit jaar vormde hij op Benfica net een fantastisch trio met Thiago en Fabinho en was hij cruciaal voor de kwalificatie van de Reds. Hij was in Lissabon meer dan wie dan ook aan de bal (106 baltoetsen) en registreerde 92% passpercentage. 72 van zijn 78 passes kwamen aan. Ook teruglopend en herstellend blonk hij uit.

Nog goed nieuws: hij kan meerdere wedstrijden na elkaar spelen, wat tot nu toe niet lukte. Geen schande in de Premier League, waar het tempo hoog is en de tackles hard. Maar dit seizoen lijkt het er meer op: 1.600 speelminuten waar hij vorig jaar op 714 afklokte, en het seizoen is nog niet voorbij. Hij heeft de kwaliteiten om Liverpool te helpen aan die lonkende quadruple, de League Cup is al binnen. Klopp juicht, de Kop juicht, want complete Keïta is hier.

Wraak

De terugkeer van Naby Keïta komt voor niemand beter uit dan voor hemzelf. Zijn contract loopt in 2023 af en hij zal komende zomer een goede eindsprint willen gebruiken om een verlenging af te dwingen. Kan hij bewijzen dat hij zijn onregelmatige periode en regelmatige blessures achter zich heeft gelaten en geëvolueerd is naar onbetwistbare basisspeler?

De warm-up is klaar, woensdag begint die sprint, op Anfield. Vorig jaar moest hij nog tegen Madrilenen extra vroeg van het veld, nu stoomt hij zich klaar voor een grootse prestatie. Wie weet wat voetballers onthouden, maar met Spanjaarden heeft Naby Keïta misschien nog een eitje te pellen. Maakt het hem veel uit dat Madrid en Villareal 400 kilometer van elkaar liggen. Zolang hij zich maar niet blesseert en de finale mist, zoals in 2019. Naby: top voor Klopp, over een flinke maand met een cup.

Het programma van de halve finale van de UEFA Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april

Volg de halve finales van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top