AC Milan mag plots dromen van Zaniolo, Sterling en andere toptransfers

Sport | AC Milan vecht volop voor de titel in de Serie A. Op de achtergrond is er echter heel wat aan het borrelen. De club van Alexis Saelemaekers krijgt mogelijk een serieuze kapitaalsinjectie en dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Intercorps, een investeringsfonds uit Bahrein, onderhandelt met AC Milan omtrent een overname ter waarde van één miljard euro. Als de overname doorgang zou vinden, wil Intercorps meteen 300 miljoen euro vrijmaken om te kunnen investeren op de transfermarkt.

Sterling & co

De geruchtenmolen draait ondertussen al op volle toeren. Zo worden er plots tal van spelers aan AC Milan gelinkt. Renato Sanches (Lille OSC), Sébastien Haller (Ajax), Nicolo Zaniolo (AS Roma), Domenico Berardi (Sassuolo) en Christopher Nkunku (RB Leizpig) staan volgens de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport allemaal op het verlanglijstje van de Italiaanse club.

Daar stopt het echter niet bij, want dé grote naam waarmee de nieuwe investeerders mee zouden willen uitpakken is die van Raheem Sterling. De flankaanvaller staat niet altijd in de basis bij Manchester City en hij zou de absolute topaankoop moeten worden. Daarnaast doen ook de namen van Marco Asensio en Isco (beiden actief bij Real Madrid) de ronde.

Wat met Ibrahimovic en Saelemaekers?

Italiaanse media weten dat Zlatan Ibrahimovic, die dit seizoen vaak sukkelt met blessures, nog altijd deel uitmaakt van de plannen. De 40-jarige Zweedse aanvaller zou wel een derde van zijn jaarloon moeten inleveren als hij nog een jaar wil bijtekenen. Ibrahimovic verdient jaarlijks zeven miljoen euro. De eigenaars zouden hem belangrijk vinden voor de kleedkamer, maar volgens hen heeft hij ook nog steeds een grote commerciële waarde.

Voor Alexis Saelemaekers zou het minder goed zijn als AC Milan plots stevig van leer gaat trekken op de transfermarkt. Er worden immers de nodige flankspelers genoemd – Berardi, Sterling en Asensio – en dat zou nefast zijn voor zijn toekomst in Milaan. De ex-speler van Anderlecht kent een moeilijk seizoen en er werd her en der al getwijfeld over zijn plaats in het elftal. De spelers moeten zich alvast richten op de competitie en met Fiorentina wacht er zondag weer een moeilijke thuismatch.

Het programma van speeldag 35 via Eleven Sports:

Zaterdag 30 april

Zondag 1 mei

Volg het hele seizoen het beste van de Serie A op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top