VALORANT: Riot Games onthult controversiële wijzigingen aan Jett

Esports |

VALORANT-ontwikkelaars kondigden donderdag de verschillende wijzigingen aan die agent Jett zou ondergaan in de 4.08-update. Onder meer de aangepaste dash mechanic doet veel amateur- en profspelers de wenkbrauwen fronsen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Updates van games zijn van groot belang. Ze moeten het spel evenwichtig maken voor de meerderheid van de community, die alleen maar voor het plezier speelt. Tegelijk moeten de ontwikkelaars rekening houden met de minderheid van competitieve spelers. Die zien het spel vaak niet op dezelfde manier als recreatieve gamers. Er zijn dus vaak teleurgestelde spelers.

Dat zal ook het geval zijn bij de volgende update van VALORANT. De ontwikkelaars verantwoordelijk voor de tactische FPS van Riot Games onthulden deze woensdag een van de belangrijke kenmerken van update 4.08: een nerf van de agent Jett.

Een te mobiele agent

Jett is dan ook de meest gespeelde agent in het spel. Ze is een duellist in hart en nieren en dankzij haar sprintvaardigheid, die haar enorm beweeglijk maakt, is ze heel moeilijk om neer te halen tijdens een gevecht.  Net dit aspect van de agent willen de ontwikkelaars corrigeren.

Om dash te gebruiken moest je maar één keer op de bijbehorende toets drukken. Na de eerste druk krijg je vanaf nu 12 seconden waarin je de vaardigheid opnieuw kan activeren om in de gewenste richting te sprinten. Als de vaardigheid niet opnieuw geactiveerd wordt, gaat deze verloren, maar kan met twee eliminaties nog hersteld worden.

De wijziging is duidelijk bedoeld is om de mobility van de agent, die enorm hoog lag tegenover de concurrentie, te beperken. Maar de update werd op grote schaal afgekeurd door veel professionele spelers, te beginnen met de Belg ScreaM. Onze landgenoot reageerde op Twitter:

Het lijdt geen twijfel dat een dergelijke update de meta van het spel aanzienlijk zal veranderen. De centrale plaats van de witharige duellist, zowel in de laagste elo als in de esportscene, komt ongetwijfeld in het gedrang. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top