Hou je van autosport? Deze races staan er dit weekend op het programma!

Auto-moto | Weet je niet wat te doen dit weekend? Als je een liefhebber bent van autosport, dan kan je best even voor de buis gaan zitten. Proximus Pickx lijst de autosportwedstrijden van dit weekend graag even voor je op!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Seizoensopener in DTM

Het Duitse tourwagenkampioenschap gaat dit weekend terug van start met de eerste twee manches van dit seizoen. De wagens touren dit weekend rond in Portimao, in Portugal. De huidige kampioen Maximilian Götz zal ongetwijfeld zijn titel willen verlengen, maar hij krijgt een karrevracht aan concurrenten over zich heen. Het belooft dus een erg spectaculair seizoen te worden. De rijders strijden zestien wedstrijden lang om de titel. Verrassend genoeg zal ook rallyrijder Sébastien Loeb af en toe het stuur van de Ferrari van het AF Corse-team overnemen om enkele wedstrijden van het DTM-kampioenschap af te werken. Op 48-jarige leeftijd dringt de Franse coureur dus aan op een nieuwe uitdaging, al valt het nog af te wachten of hij opnieuw de beste van de wereld kan worden.

De DTM in Portugal kan je op zaterdag (kwalificatie om 10:30 uur en race om 13:30 uur) en zondag (kwalificatie om 10:10 uur en race om 13:30 uur) op Eleven Sports 3 volgen. 

Formule E in Monaco

Voor de vijfde keer in de nog steeds beperkte geschiedenis van de Formule E keert het kampioenschap terug naar het Prinsdom Monaco voor een race op het historische circuit. De autosport is in Monaco heel erg populair en het stratencircuit speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de autosport. Hoewel de technische omloop het de rijders erg moeilijk maakt om voorbij te steken, belooft dat bij de elektrische wagens misschien wel voor nog meer spanning te zorgen. Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Jean-Eric Vergne maar onze landgenoot Stoffel Vandoorne zit hem op de hielen aangezien hij slechts vier punten achterstand heeft. 

De Formule E Grand Prix van Monaco wordt aanstaande zaterdag vanaf 15.00 uur uitgezonden op Eurosport 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top