Deze films komen deze week in de bioscoop uit

Films |

Romantiek, een thriller en een waargebeurd verhaal... dat staat er deze woensdag 27 april onder meer op het programma in de bioscopen. Proximus Pickx heeft de nieuwe releases uitgekamd en 4 films geselecteerd die je deze week absoluut in de bioscoop moet zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wheel of Fortune and Fantasies

‘Wheel of Fortune and Fantasies' is een Japanse film van Ryûsuke Hamaguchi, bekend van Oscarwinnaar ‘Drive My Car,’ die drie opeenvolgende korte verhalen samenbrengt die het concept van de titel illustreren via verschillende personages. Terwijl het gesprek van een jonge vrouw met een kennis heimwee opwekt naar haar ex-vriend, probeert een student de carrière van een universiteitsprofessor te vernietigen. De derde aflevering van deze omnibusfilm gaat over twee zogenaamde klasgenoten die elkaar twintig jaar nadat ze afgestudeerd zijn per toeval opnieuw ontmoeten.

Memory

Deze Amerikaanse film van Martin Campbell (‘Casino Royal’, ‘The Mask of Zorro’) volgt Alex Lewis (Liam Neeson), een deskundige huurmoordenaar die bekend staat om zijn precisie en discretie. Alleen zit Alex met een moreel dilemma en weigert hij een klus te klaren die tegen zijn ethiek ingaat. Bijgevolg moet hij snel de mensen die hem ingehuurd hebben opsporen en doden voordat zij hem eerst vinden. Maar FBI-agent Vincent Serra (Guy Pearce) zit ook achter hem aan. Alex is getraind om wraak te nemen, maar ook omdat zijn geheugen hem in de steek begint te laten, wordt hij gedwongen om elke actie in vraag te stellen, waardoor de grens tussen goed en kwaad vervaagt.

Tromperie

De jongste speelfilm van de Franse filmauteur Arnaud Desplechin speelt zich af in Londen anno 1987 en volgt Philip (Dennis Podalydès), een beroemde Amerikaanse schrijver die er woont. Hij ontmoet er regelmatig zijn maîtresse (Léa Seydoux) in zijn kantoor, dat het toevluchtsoord is van de twee geliefden. Daar bedrijven ze de liefde, maken ze ruzie en praten en discussiëren ze urenlang.

Operation Mincemeat

Deze Brits-Amerikaanse film van John Madden (‘Shakespeare in Love’, ‘The Best Exotic Marigold Hotel’) is een bewerking van het gelijknamige boek van Ben Macintyre. Operatie Mincemeat was een Britse poging tot desinformatie die in het voorjaar van 1943 werd ondernomen om de plannen van de geallieerden om Sicilië binnen te vallen voor de Duitsers verborgen te houden. De Britten waren vastbesloten om Hitlers greep op bezet Europa te breken. Maar ze worden met een dilemma en hardnekkige uitdaging geconfronteerd: hoe de troepen beschermen tegen wat vrijwel zeker op een bloedbad zal uitdraaien? Twee briljante Britse inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), worden bijgevolg belast met de ontwikkeling van de meest onwaarschijnlijke - en ingenieuze - oorlogspropaganda.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top