‘Grace and Frankie’: het einde is in zicht voor de langstlopende Netflix-serie

Series | Na zeven seizoenen komt er een einde aan de populaire Netflix-serie ‘Grace and Frankie’. De twee zeventigers zullen net niet de kaap van 100 afleveringen halen, maar met 94 episodes hebben ze voor een record gezorgd als langstlopende Netflix-serie. De laatste afleveringen zijn vanaf 29 april beschikbaar op het streamingplatform.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In 'Grace and Frankie' vertelt men het verhaal van twee dames in de zeventig die aanvankelijk als twee vijanden door het leven gingen. Ze kregen beiden echter een bittere pil te slikken, toen hun echtgenoten hen plots verlieten en meedeelden dat ze verliefd waren op elkaar en gingen samenwonen. Op 70-jarige leeftijd werd hun leven helemaal overhoop gegooid. Plots hadden Grace en Frankie steun aan elkaar en werden ze beste vriendinnen. De twee zetten met hun zwarte humor de lachspieren alvast flink aan het werk.

Genieten van het leven op je 70ste

Het is geen toeval dat de serie zo een succes was. Met Marta Kauffman – die onder meer de iconische serie ‘Friends’ bedacht - en Howard J. Morris aan de knoppen was het wel te verwachten dat de kijkers aan hun trekken zouden komen. Daarnaast losten de actrices Jane Fonda (Grace) en Lily Tomlin (Frankie) de verwachtingen in. Zo herinnert iedereen zich wellicht de scène uit de eerste aflevering waar ze 'peyote' (een kruid dat voor hallucinaties zorgt) gebruikten. Ze gaven nadien toe dat de scène echt was.

'Grace and Frankie' zorgde ook voor een verfrissende vertolking van mensen boven de zeventig jaar. Zij worden vaak geportretteerd als seniele personen, waarvan de beste jaren achter hun liggen. Vrouwen worden daarbij vaak naar de achtergrond verbannen en deze serie doorbreekt dat cliché. Grace en Frankie zijn twee frisse, inspirerende en levendige zeventigers die bewijzen dat het leven niet stopt op je 70ste. Het zijn coole en gekke grootmoeders naar wiens wijze raad je graag luistert. Ondanks hun gevorderde leeftijd beleven ze een heerlijke tijd, waardoor je nu al uitkijkt naar deze periode in je leven. Ze genieten beiden met volle teugen van wat het leven te bieden heeft.

Record

De serie startte in 2015 en telt dus zeven seizoenen. De zes eerste seizoenen bestonden uit 13 afleveringen per seizoen, maar het laatste seizoen telt 16 episodes. Het laatste gedeelte van het zevende en laatste seizoen kan je vanaf 29 april bewonderen bij Netflix.

'Grace and Frankie' verbreekt daarmee met 94 afleveringen het record als langstlopende Netflix-serie. Het toont aan dat deze serie een groot succes was en ze verdient dan ook om 'in the picture' te worden gezet. Aan alle mooie verhalen komt een einde en Marta Kauffman besliste dat het tijd was om het avontuur van de twee hilarische dames op een mooie manier af te sluiten.

Ontdek de laatste afleveringen van het zevende seizoen van 'Grace and Frankie’ vanaf vrijdag 29 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top