Hamilton en Williams investeren in toekomst Chelsea

Premier League | Lewis Hamilton en Serena Williams willen investeren in de overname van Chelsea. Volgens Sky Sports hebben de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 en de 23-voudig grandslamwinnares beiden toegezegd 10 miljoen pond te willen bijdragen aan het bod van zakenman Martin Broughton, één van de drie overgebleven kandidaten voor de overname van de Engelse voetbalclub.

Door Belga

Deel dit nieuws

Todd Boehly, mede-eigenaar van de Amerikaanse honkbalclub Los Angeles Dodgers, en Stephen Pagliuca van basketbalclub Boston Celtics hebben ook een bod uitgebracht.

De betrokkenheid van Hamilton en de Amerikaanse tennisster Williams bij het bod van Broughton is opvallend, zeker gezien het feit dat de Engelse coureur zelf supporter is van Arsenal. De twee sportsterren zijn naar verluidt al weken in gesprek met Broughton. Volgens een bron dicht bij diens consortium is de toevoeging van Hamilton en Williams een "serieuze investeringsbeslissing" vanwege hun ervaring met het bouwen van sportmerken. Eerder werd al bekend dat Broughton in zijn bod samenwerkt met Sebastian Coe, voorzitter van de internationale atletiekfederatie World Athletics.

Chelsea staat te koop omdat de Russische eigenaar Roman Abramovitsj vertrekt als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Sinds hij vanwege zijn Russische connecties op een Britse sanctielijst is gezet, heeft Chelsea met veel restricties te maken. Zo gelden beperkingen bij het verkopen van losse wedstrijdtickets.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top