Nicolas Cage schittert in de hilarische komedie 'The Unbearable Weight of Massive Talent'

Films | Nicolas Cage speelt zichzelf, op hilarische wijze, in de film 'The Unbearable Weight of Massive Talent'. Tijdens zijn promotour vertelde de acteur waarom hij terugkeerde naar het genre van komedie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Cage speelt zichzelf in deze prent en deze toch wel opvallende invalshoek zorgde duidelijk voor het nodige plezier bij de bekende acteur. In een gesprek met The Hollywood Reporter bedankte de wereldster co-schrijvers Kevin Etten en Tom Gormican (die de film ook regisseert) om hem na al die tijd weer te laten meespelen in een komedie.

Toch had hij eerst twijfels, want hij vertelde in dat interview dat hij het aanbod "drie of vier keer weigerde". Gormican wist hem echter te overtuigen en daar is Cage hem heel erg dankbaar voor. "In Hollywood zijn ze blijkbaar vergeten dat ik ook in dit genre mijn waarde kan hebben. Ik speelde mee in komedies als 'Raising Arizona', 'Honeymoon Vegas', 'Moonstruck' en andere films, maar dat is blijkbaar uit het collectieve geheugen verdwenen. Tom stelde voor om dit genre nog eens een kans te geven, en het was een geweldige ervaring om dit na zo een lange tijd nog eens te mogen doen."

Hilarische referenties

In deze film gebruikt Nicolas Cage al zijn acteervaardigheden om een parodie op zichzelf te spelen. De film gaat over een ouder wordende acteur (Nicolas Cage) die moeite heeft om nieuwe rollen te vinden en dan maar wanhopig een financieel aanlokkelijk voorstel van een fan accepteert. Voor één miljoen dollar moet hij opdagen op een verjaardagsfeestje van de man, maar al snel loopt alles in het honderd.

De CIA onderzoekt de criminele activiteiten van de rijke fan en plots moet Cage bijwijlen de actieheld uithangen. Er gebeuren tal van grappige referenties naar zijn vroegere rollen en Cage zorgt met deze film voor zijn 'Grote Terugkeer' op het grote scherm. 'The Unbearable Weight of Massive Talent', die vanaf vandaag in de filmzalen verschijnt, krijgt bijzonder goede kritieken en de critici spreken over de beste film van Cage van de afgelopen jaren.

Met ‘Wild at Heart’ kan je een andere filmklassieker van Nicolas Cage bekijken in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top