Vijf opvallende seizoenstats 1B (deel 3): aanval, penalty's en buitenspel

D1B Pro League | Nu de reguliere competitie van de 1B Pro League er al op zit, willen we u graag nog de meest opmerkelijke statistieken meegeven die de clubs en de spelers bijeen gevoetbald hebben. In dit reeksje behandelen we vier onderdelen: discipline, passing, defensie en aanval. In het vierde en laatste deel bekijken we de offensieve statistieken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kampioen Westerlo schoot in het afgelopen seizoen het vaakst op doel. De Kemphanen ondernamen 338 doelpogingen in 28 wedstrijden. Ook SK Deinze, Waasland-Beveren, Lierse K. en RWDM trapten meer dan 300x richting het doel. Lommel (243), Moeskroen (229) en Virton (215) deden dat beduidend minder.

Van de 338 doelpogingen die Westerlo ondernam belandden er 13 op het doelkader. Ook dat is het vaakst van alle teams. Lierse K. en Moeskroen grepen zich 12x naar de haren nadat een bal tegen de paal vloog of op de lat strandde. Ook hier staat Virton onderaan het klassement met 6 pogingen op het doelkader. Waasland-Beveren deed het doelkader 7x trillen.

Lierse K. en Westerlo kregen het vaakst een penalty dit seizoen. De twee Kempense teams mochten elk 7x aanleggen vanop elf meter. Virton kreeg slechts één strafschop. Waasland-Beveren en Lierse K. misten de meeste elfmeters (elk 2) terwijl Virton (1/1), Lommel (2/2), Deinze (2/2) en RWDM (3/3) foutloos bleven.

Voor Moeskroen was de buitenspelval dan weer te tricky. De Henegouwers werden maar liefst 76x afgevlagd voor buitenspel. Dat is meer dan het dubbele van de minst afgevlagde ploeg: Lierse K. (35x). Ook Waasland-Beveren (40x) liet zich niet te vaak kisten in een buitenspelsituatie.

Tot slot geven we ook nog even mee dat RWDM en Lierse Kempenzonen de meest doeltreffende luchtmacht hadden. Zij scoorden elk 12x met het hoofd. Bij Lommel en Virton waren hoge ballen minder succesvol. Zij konden elk maar 4x scoren via een kopbal.

U kan de statistieken van uw favoriete team raadplegen op de website van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top