Ontdek een duurzame manier om te boeren op de Dag van de Aarde

Films | Vrijdag is de Dag van de Aarde, een jaarlijks evenement in het teken van milieubescherming en de zorg voor onze planeet. Wereldwijd proberen initiatieven mensen bewuster te maken van de manieren waarop wij een impact hebben op het milieu. Om je meer te leren over wat ook jij kan doen, stellen we enkele interessante documentaires voor die je nu kan bekijken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

The Biggest Little Farm

Wie droomt er niet eens van om de drukte van de stad achter te laten en één te worden met de natuur? Die droom is wat filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly proberen te verwezenlijken in de inspirerende documentaire ‘The Biggest Little Farm’. En het begon allemaal met een belofte aan hun hond. John en Molly startten een boerderij vlakbij Los Angeles, op een afgeleefd stuk grond. En niet zomaar een boerderij, want ze willen een zelfonderhoudend ecosysteem creëren, waarbij de boerderij zichzelf in stand houdt. Geen makkelijke opdracht. ‘The Biggest Little Farm’ toont met prachtige beelden de pakkende en verfrissende manier waarop het koppel in harmonie leeft met de natuur. Ze tonen elke kleine overwinning en elke tegenslag. Het is een ode aan de complexiteit van de natuur en de kringloop van het leven.

John Chester vertelde dat het geen sinecure was om de dieren in beeld te brengen. “Ik heb de natuur en de dieren jaren lang geobserveerd voor er eindelijk een goed plan was. Het ritueel waarmee de haan en het varken gaan slapen, bijvoorbeeld, is in enkele dagen gefilmd, maar ik heb maanden gewoon bekeken hoe ze het deden.” Uiteindelijk knipte en plakte de filmmaker met beeldmateriaal dat in een tijdspanne van acht jaar is gemaakt.

Ontdek ‘The Biggest Little Farm’  nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Dieren in beeld

John Chester vertelde dat het geen sinecure was om de dieren in beeld te brengen. “Ik heb de natuur en de dieren jaren lang geobserveerd voor er eindelijk een goed plan was. Het ritueel waarmee de haan en het varken gaan slapen, bijvoorbeeld, is in enkele dagen gefilmd, maar ik heb maanden alleen bekeken hoe ze het deden.” Uiteindelijk knipte en plakte de filmmaker met beeldmateriaal dat in een tijdspanne van acht jaar is gemaakt.

De terugkeer

En voor de Dag van de Aarde komt het vervolg op Disney+: ‘The Biggest Little Farm: The Return’. Die sequel op de documentaire uit 2018 is gedraaid door National Geographic en vertelt het verhaal van John en Molly en de tien jaren die ze op de boerderij spendeerden. We keren in de 30 minuten durende special terug naar Apricot Lane, waar Emma het varken haar nieuwe kroost heeft gekregen en Moe het lammetje een echte familievriend is geworden. De special wordt gelanceerd op de Dag van de Aarde, de ideale gelegenheid om te leren hoe de nieuwbakken boeren aanknopen met de natuur, de grond voeden en een diverse, bloeiende en innovatieve boerderij starten.

Ontdek ‘The Biggest Little Farm: The Return’ vanaf 22 april op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top