Deze toppers verdedigden de kleuren van Bayern en Dortmund

Bundesliga | Bayern München - Borussia Dortmund is dé affiche voor deze 31ste speeldag in de Bundesliga. Het is wellicht de allerlaatste kans voor Dortmund om Bayern, dat negen punten meer telt, nog aan het wankelen te brengen in de titelstrijd. In het verleden hebben de twee clubs heel wat spelers in hun rangen gehad die voor beide teams speelden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Duitser Harald ‘Toni’ Schumacher is een naam die bij de Franse voetbalfans nog steeds de nodige verwensingen uitlokt. Hij was de doelman die met een schandalig overtreding Patrick Battison te lijf ging tijdens de halve finale op het WK 1982. Schumacher speelde 15 jaar voor FC Köln, maar ging aan het einde van zijn loopbaan nog aan de slag bij Bayern München. Daar was hij invaller, maar in het seizoen 1995-1996 kwam hij als keeperstrainer nog een keer in actie bij Borussia Dortmund.

Kohler en Hummels

In de defensie zijn er twee spelers die een geweldige carrière kenden: Thomas Helmer en Jürgen Kohler. De twee verdedigers, geboren in 1966, wonnen beiden het EK 1996 met Duitsland. Helmer begon zijn carrière bij Dortmund, vooraleer hij naar Bayern verkaste en daar zijn prijzenkast vulde. Kohler verliet Bayern voor een avontuur bij Juventus, waar Dortmund hem weghaalde.

Met Mats Hummels kregen zij een opvolger die vandaag nog altijd actief is. Hij speelde in zijn carrière maar voor twee ploegen: Bayern, de club waar hij werd opgeleid, en Dortmund. Zijn carrièrepad verliep heel opvallend: Bayern, Dortmund, Bayern en sinds 2019 weer Dortmund.

Op de rechterflank is er Stefan Reuter, die hetzelfde carrièreverloop kende als Kohler. Hij begon zijn carrière bij Bayern, verkaste naar Juventus en ging nadien naar Dortmund. Christian Nerlinger speelde net als zijn vader Helmut voor beide clubs: eerst voor Bayern, daarna voor Dortmund. Torsten Frings beleefde zijn hoogdagen al bij Werder Bremen, voordat hij voor beide teams speelde. Ten slotte is er Michael Rummenigge, broer van Karl-Heinz en ex-voorzitter van Bayern, die ook voornamelijk bij beide ploegen actief was vooraleer hij zijn loopbaan afsloot in Japan.

Lewandowski

Jürgen Wegmann is de oudste van het aanvallende trio. Hij speelde voor beide teams in de late jaren 80 en vroege jaren 90. Eindigen doen we met twee bekende namen, die nog altijd actief zijn. Mario Götze en de Pool Robert Lewandowski. Götze speelde eerst voor Dortmund, realiseerde daarna een transfer naar Bayern en keerde terug naar Borussia. Lewandowski brak helemaal door bij Dortmund, waar Bayern hem nadien ging weghalen en waar hij uitgroeide tot een fenomeen.

Het programma van de 31ste speeldag op Eleven Sports:

Vrijdag 22 april

Zaterdag 23 april
Volg het beste uit de Bundesloga, waaronder de topper van zaterdag 18u30 tussen Bayern München en Dortmund, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top