Club Brugge en Antwerp voor de play-offs in de ban van transfergeruchten

Jupiler Pro League | Club Brugge ontvangt zondag om 13u30 Royal Antwerp FC. De Bruggelingen willen met een zege Union SG meteen onder druk zetten in de titelstrijd. De Great Old hoopt op zijn beurt Anderlecht het leven zuur te maken. Opvallend: bij beide ploegen is er veel nieuws verschenen over beide trainers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ajax ziet Erik ten Hag deze zomer naar Manchester United verhuizen. De Engelse topclub moet 2 miljoen euro betalen om hem los te weken uit Amsterdam. De Telegraaf meldde al dat Alfred Schreuder de topkandidaat is om Ten Hag op te volgen. De Nederlandse coach van Club Brugge heeft een opstapclausule van 1,5 miljoen euro in zijn contract staan en Schreuder zal bij een concreet voorstel wellicht happen. Ajax is immers nog een niveau hoger dan Club Brugge, plus hij kent de Nederlandse topclub zeer goed. Hij was er van januari 2018 tot juni 2019 assistent-trainer. Sindsdien werd hij wel vaker aan een terugkeer naar Ajax gelinkt.

Clement

Voor Club Brugge zou het verlies van Schreuder toch een domper zijn. Blauw-zwart zag in januari Philippe Clement naar AS Monaco verkassen en Schreuder heeft na een aarzelend begin de trein weer op de rails gekregen. Hij won tot op heden 11 van zijn 15 afgewerkte wedstrijden, er werd 2 keer verloren en 2 keer eindigde een match onder zijn hoede op een gelijkspel. Bovendien wist de landskampioen 32 keer te scoren en incasseerde het amper 12 tegentreffers. Het is alvast niet leuk voor Club Brugge dat de verhalen over Ajax en Schreuder van start gaan enkele dagen voor de start van de play-offs.

Bij tegenstander Antwerp is er echter ook veel te doen over hun coach, Brian Priske. De Deense trainer ligt eigenlijk al heel het seizoen onder vuur. De Great Old legt bij momenten bijzonder matig voetbal op de mat, maar het pakt wel zijn punten en plaatste zich voor de Champions’ play-offs. Toch lijkt Priske aan zijn laatste maanden bij Antwerp bezig te zijn.

Dispuut met Gheysens

Het botert immers niet met voorzitter Paul Gheysens. Enkele weken geleden barstte die uit in woede in de kleedkamer en Priske nam het toen op voor zijn spelersgroep. Trainer en voorzitter gingen in de clinch met elkaar en sindsdien zijn de twee niet meer 'on speaking terms'. "Of ik na het incident nog met de voorzitter sprak? Neen, ik vind dat niet nodig. Ik hou me bezig met de dagelijkse taken. Uiteraard dacht ik nadien aan stoppen. Logisch, toch? Maar ik heb zoveel gevoelens voor deze groep en deze staf... Voor hen doe ik elke dag mijn best. Wat gebeurd is, is gebeurd. En de waarheid komt altijd aan het licht”, verklaarde Priske bij Het Laatste Nieuws.

De kans lijkt bijzonder groot te zijn dat Priske Antwerp na één seizoen al gaat verlaten. In de wandelgangen van de Bosuil klinkt de naam van Hein Vanhaezebrouck steeds luider. Hij is einde contract bij AA Gent en is voorlopig zeer mysterieus over zijn toekomst. De kans bestaat dus dat Club Brugge en Antwerp volgend seizoen een andere coach hebben.

Volg de Jupiler Pro League, waaronder het duel tussen Club Brugge en Antwerp op zondag 24 april om 13u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top