LCS : Bwipo en Team Liquid zakken naar de loser bracket

League of Legends |

In de LCS play-offs hebben Bwipo en Team Liquid een zure nederlaag geleden. Na hun nederlaag tegen 100 Thieves op zaterdag, moeten ze Evil Geniuses verslaan om zich te plaatsen voor de grote finale en hopen op een rematch met de Thieves. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel reverse sweeps vaak het ideale scenario zijn voor de fans, zeker in wedstrijden met een hoge inzet, kunnen ze ook een worst-case scenario betekenen voor een betrokken team. Stel je eens voor dat je na maanden hard werken het succes eindelijk kan ruiken, om dan op het einde door je tegenstander geklopt te worden. Dat is precies wat er zaterdag gebeurde met de spelers van Team Liquid's League of Legends-team. 

Team Liquid eindigde in het reguliere seizoen op de hoogste trede van het podium en begon zo als beste seed aan de dubbele eliminatie play-offs van het Noord-Amerikaanse LCS. Het roster startte goed, met een overwinning tegen Evil Geniuses (3-2) in de eerste ronde, waardoor Liquid hogerop kon klimmen. Helaas voor de Belg Bwipo viel de confrontatie van zaterdagavond tegen 100 Thieves niet in zijn voordeel uit, ondanks een zeer goede start. Team Liquid scoorde al snel de eerste twee punten van de match, met een eerste matchpoint als resultaat. Maar beetje bij beetje toonde de tegenstander zich steeds dreigender. De spelers aarzelden niet om te vechten voor de door Bjergsen & Co begeerde objectives en druk te zetten op Team Liquid. 


Ook individueel was het verschil tussen de tweede en de volgende duels opmerkelijk. Zelfs Bwipo, die bekend staat als dominant in de lanefase, werd weggevaagd door het optreden van de Zuid-Koreaan Ssumday. 100 Thieves toonde, na een paar slechte lotingen, veel veerkracht en won de wedstrijd in een teamfight, dankzij een backdoor van midlaner Abbedagge.


Dit was een klap voor het team van Bwipo en Hans Sama, die tijdens de wintermercato samen met midlaner Bjergsen naar Team Liquid werden gehaald. Hoewel verwacht werd dat zij een van de superteams in de competitie zouden worden, lijkt Liquid nog steeds moeite te hebben met lange wedstrijden. De spelers zullen nu moeten terugslaan in hun wedstrijd van zaterdagavond tegen de Evil Geniuses, die ze ondertussen goed kennen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top