Anderlecht kan tegen Standard Femina nieuwe stap richting titel zetten

Lotto Super League |

Met nog drie wedstrijden te gaan in de play-offs 1 van de Scooore Super League kan Anderlecht de titel zo goed als veiligstellen als het aanstaande vrijdag (20u) Standard Femina verslaat in de 7de wedstrijd van deze play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe meer dagen verstrijken, hoe dichter Anderlecht bij de titel in de Super League komt. Vorige week haalde Anderlecht bijvoorbeeld ook weer sterk uit. Op verplaatsing bij de Genk Ladies werd de regerende kampioen na een half uur gereduceerd tot tien speelsters maar toch wonnen ze met 0-6. Tessa Wullaert was de speelster van de wedstrijd met maar liefst vijf doelpunten. Hierdoor voert de Red Flame het klassement van de doelpuntenmakers aan van deze play-offs en bracht ze haar seizoenstotaal op 34 doelpunten.

Door die ruime overwinning behield Anderlecht ook zijn kostbare voorsprong van vijf punten op OHL. Tegen Club YLA heeft OH Leuven eindelijk weer eens gewonnen (5-0) na drie wedstrijden zonder zege. Die overwinning komt op tijd, maar hun recente inzinking kan hen duur komen te staan in de strijd om de titel. De kloof van vijf punten tussen OHL en Anderlecht zal moeilijk te dichten zijn met nog maar drie wedstrijden te spelen, ook al spelen de twee ploegen nog tegen elkaar op 27 april.

Anderlecht daarentegen zet vrijdag zijn zoektocht naar een nieuwe titel naarstig verder. Om onnodige stress tijdens de eindsprint te vermijden, zal paars-wit Standard Femina moeten verslaan. Standard Femina staat momenteel derde en is de enige ploeg die de Brusselaars in de play-offs heeft kunnen verslaan – ongeveer een maand geleden won het met 1-0 van Anderlecht. Voorzichtigheid zal dus geboden zijn tegen Luik, dat onlangs ook gelijk speelde tegen OHL (2-2) en nog niet mathematisch is uitgeschakeld in de race om de titel...

Volg het duel tussen RSCA Women en Standard Femina op de 7de dag van de Scooore Super League Play-Offs 1 aanstaande vrijdag 22 april vanaf 19u55 op Eleven Pro League, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top