Vijf opvallende seizoenstats 1B (deel 3): defensie & duels

Challenger Pro League | Nu de reguliere competitie van de 1B Pro League er al op zit, willen we u graag nog de meest opmerkelijke statistieken meegeven die de clubs en de spelers bijeen gevoetbald hebben. In dit reeksje behandelen we vier onderdelen: discipline, passing, defensie en aanval. In deel drie ontleden we de defensieve statistieken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En in het verdedigen zijn duels natuurlijk heel belangrijk. De top twee (KVC Westerlo en RWDM) waren elkaar waard bij het aantal gewonnen duels (1516 vs. 1515), maar Waasland-Beveren toonde zich nog duelkrachtiger. De Oost-Vlamingen wonnen dit seizoen 1574 duels. Lommel liet zich het vaakst kisten in de rechtstreekse duels  (1339).

De duelkoning resideert dan weer in de Dakota Arena. Lennart Mertens won dit seizoen maar liefst 192 rechtstreekse duels van zijn tegenstander en doet daarmee ruim beter dan Virtonverdediger Marc Olivier Doué (154) en RWDM-aanvoerder Nicolas Rommens (145).

Ook in de luchtduels was Lennart Mertens met voorsprong de primus. De vice-topschutter van 1B won 117 kopbalduels en heeft ook in dat onderdeel een straat voorsprong op Kenneth Schuermans (85 voor Lierse K.) en Pietro Perdichizzi (84 voor Westerlo). Als team heerste Lierse Kempenzonen in het luchtruim (462 gewonnen duels) terwijl Lommel (328) ook hier de minste van de acht teams was.

Het is dan wellicht ook geen toeval dat er wel een Lommelaar bovenaan staat bij de intercepties. Kevin Kis onderschepte 53x een bal zonder écht in duel te gaan; dat was één keer meer dan Marc Olivier Doué en zes keer meer dan Rubin Seigers.

Tenslotte geven we ook nog even mee dat Waasland-Beveren het vaakst een tackle inzette (532) en de spelers van SK Deinze het minst vaak over de grond gleden (432).

U kan de statistieken van uw favoriete team raadplegen op de website van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top