FGS 22: Stefano Pinna schittert in derde kwalificatiewedstrijd

eFoot |

De Belg Stefano Pinna schitterde dit weekend als een van de 256 spelers die zich kwalificeerden voor het derde kwalificatie-event van de FIFA Global Series 2022. Hoewel heel wat Belgische spelers aan het evenement meededen, haalde alleen Pinna erin de finale van zondag. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de vorige ronde in midden februari, vond deze zaterdag en zondag de derde kwalificatieronde van het FIFA Global Series-circuit plaats. Ter herinnering: de FGS is het hoogste niveau dat haalbaar is voor een professionele FIFA-speler. De competitie duurt een jaar en eindigt met de FIFAe World Cup, waaraan de beste spelers van over de hele wereld deelnemen. 

Om zich te kwalificeren, moeten de spelers zoveel mogelijk punten halen in evenementen zoals dat van dit weekend. eDevil Stefano Pinna eindigde opnieuw aan de top van het klassement, als eerste van de Belgen die deelnamen aan de wedstrijd. 

België werd goed vertegenwoordigd

Zes spelers uit ons land namen zaterdag deel aan de eerste speeldag, op een totaal van 241 ingeschreven spelers. Bekende namen uit de Belgische scene zoals Rudi Ekmen (Club Brugge), Abdullah Waiss (KRC Genk), Marou10_, x_Outro, Stefano Pinna en The322BG hadden zich geplaatst voor de final bracket. 

Pinna en The322BG sloten de eerste dag af met een totaal van vijf overwinningen en twee verliespartijen. The322BG's avontuur eindigde in de eerste ronde van de knock-out bracket, tegen de Portugees Luca-nr1. The322BG verloor met 3-2, waardoor enkel Stefano de Belgische vlag mocht vertegenwoordigen. 

In de ronde van 16 moest onze laatste landgenoot zich gewonnen geven. Na zeges tegen de Portugees rikhard11 (4-3) en de Fransman Matador_MF (3-1), bleek PCosmin6 te sterk voor Stefano. 

Ondanks die nederlaag stelde Stefano Pinna wel een top 8-16 plaats veilig, en 100 pro punten in de FGS ranking. Met 275 punten is hij nu de best geplaatste Belgische speler voor de play-offs van het circuit, die van 3 tot 7 juli zullen plaatsvinden, en de beste spelers van elke regionale ranglijst verzamelt. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top