Vijf opvallende seizoenstats uit 1B (deel 2): passing

Challenger Pro League | Nu de reguliere competitie van de 1B Pro League er al op zit, willen we u graag nog de meest opmerkelijke statistieken meegeven die de clubs en de spelers bijeen gevoetbald hebben. In dit reeksje behandelen we vier onderdelen: discipline, passing, defensie en aanval. Vandaag bekijken we de passingstats van de acht teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de 28 matchen van de reguliere competitie gaf KVC Westerlo 13810 passes. Daarmee is de kampioen ook de beste passingploeg. Rode lantaarn Virton had iets minder boodschap aan het rondspelen van het leer. Zij gaven zo'n slordige 3500 passes minder (10298) en staan daarmee onderin deze ranking.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze twee teams ook elkaars uitersten zijn bij het percentage balbezit. Ook hier was Westerlo het meest dominant (58%) terwijl Virton 43% van de tijd de bal had. SK Deinze (54%), RWDM en Waasland-Beveren (beiden 53%) sloten het seizoen af met meer dan 50% balbezit terwijl Lommel (49%), Lierse K. (47%), Moeskroen (44%) en dus Virton minder dan de helft van de tijd aan de bal waren.

De meest acurate passeurs zitten ook bij Westerlo. Rubin Seigers gaf 1659 passes; Lukas Van Eenoo 1428. Assistenkoning Nicolas Rommens sluit de top drie met 1323 passes.

Voor flankenvoetbal moesten we dit seizoen in Lier zijn. De Pallieters gaven 629 flankvoorzetten; bijna het dubbele van Virton (341); die ook hier weer helemaal onderaan bengelen. Bovendien kwam bij Virton slechts 18% van de flankvoorzitten aan bij een medespeler. Daarmee zijn ze - samen met Lommel - ook hier de slechtste leerling van de klas. RWDM leverde het hoogste percentage van geslaagde flankvoorzetten (27%).

Bij Deinze was het dan weer oppassen voor een stijve nek. Want zij verstuurden veruit het meeste lange ballen (2184). Bij RWDM waren lange ballen dan weer het minst interessant (1669).

U kan de statistieken van uw favoriete team raadplegen op de website van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top