Vijf opvallende seizoenstats uit 1B (deel 1): discipline

Challenger Pro League | Nu de reguliere competitie van de 1B Pro League er al op zit, willen we u graag nog de meest opmerkelijke statistieken meegeven die de clubs en de spelers bijeen gevoetbald hebben. In dit reeksje behandelen we vier onderdelen: discipline, passing, defensie en aanval. We beginnen met discipline.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waasland-Beveren is het team dat het vaakst een fout beging. De JPL-degradant werd 411x teruggefloten dit seizoen. Aan de andere kant van de 1B-ranking staan Lierse Kempenzonen (377x) en SK Deinze (359x).

In de wedstrijden van de Pallieters werd er over het algemeen vrij sportief gevoetbald, want op de spelers van Lierse Kempenzonen werden ook de minste fouten gemaakt (297). De spelers van RWDM werden dan weer het vaakst foutief afgestopt (393x).

Als we de kaartenranking erbij halen, dan duiken er weer andere teams op bovenin én onderin het klassement. Zo kreeg RE Virton de meeste gele kaarten (80) terwijl de spelers van Westerlo het minst op de bon gingen. Moeskroen kreeg dan weer het vaakst een rode kaart (7) terwijl er bij Lierse Kempenzonen slechts 1x een speler van het veld werd gestuurd.

De kaartenkoning van 2021-2022 is Denis Prychynenko. De aanvoerder van SK Deinze kreeg 9 gele kaarten én werd ook nog eens 2x van het veld gestuurd. Ook Pietro Perdichizzi (Westerlo) kreeg 2 rode kaarten, maar hij pakte 'slechts' zes gele kartonnetjes. Edisson Jordanov (Westerlo) en Christophe Janssens (SK Deinze) kregen het meeste gele kaarten (10).

Jonathan Hendrickx (Lierse Kempenzonen) was de meest succesvolle tackelaar. Hij pakte 51x het leer af met een correcte tackle. Daarmee doet hij 3 succesvolle tackles beter dan Marc Olivier Doué (Virton) en Lukas Van Eenoo (Westerlo)

U kan de statistieken van uw favoriete team raadplegen op de website van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top