Erik Van Looy en Els De Schepper redden de wereld met humor in 'Saartje'

Films | Met Erik Van Looy en Els De Schepper op de sofa bij Saartje Vandendriessche weet je dat het derde seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ goed en wel begonnen is. De eerste twee gasten van het seizoen tonen meteen aan wat het programma zo aantrekkelijk maakt: twee entertainers die hun hart luchten en zelfs nog iets over zichzelf leren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ start met twee gasten die al een hele tijd meedraaien in de televisie- en entertainmentwereld. Regisseur en quizmaster Erik Van Looy heeft zijn eerste humoristische zaalshow klaar, waarmee hij in het vaarwater komt van cabaretier en actrice Els De Schepper. Zij wil dan weer een herkansing in ‘De Slimste Mens’. Zo komen er vruchtbare samenwerkingen uit de eerste aflevering.

De orde van de dag is zoals steeds een ongedwongen gesprek waarin drie trefwoorden mee de richting bepalen, zonder de gasten in een bepaalde richting te dwingen. Erik en Els krijgen de woorden Iconen, Strever en Lichtheid voorgeschoteld, drie woorden waar ze alle drie hun zegje over doen.

Duracell-konijnen

En gaandeweg ontdekken de twee gasten dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze misschien hadden gedacht. Naast het feit dat ze tegenwoordig beiden op een podium staan in de hoop mensen aan het lachen te brengen, vinden ze dat humor de wereld kan redden. Daarnaast zijn ze ook alle twee harde werkers. De twee Duracell-konijnen gaan er echter wel op het heel andere manier mee om. Erik kan er niet tegen als hij even niets om handen heeft, Els heeft geleerd om los te laten dankzij meditatie.

De anekdote van de aflevering kwam van Erik, die tijdens zijn lange carrière al de grootste sterren mocht ontmoeten. Zijn gênantste moment beleefde hij toen hij Meryl Streep mocht interviewen. Buiten ontmoette hij een Belgische fan die al drie dagen stond te wachten op een handtekening. Hij vermeldde dat tegen de filmster, die de ongewassen en nogal onbezonnen fan meteen naar binnen uitnodigde. Erik voelde de woede van de entourage van Streep terwijl hij de boel ophield om een, in zijn woorden, enorm stinkende fan binnen te laten. Uiteindelijk sloeg hij op de vlucht voor hij gelyncht werd.De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 21 april op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top