'Heartstopper': het nieuwe lgbtqia+-drama op Netflix

Films | Elke maand verwent Netflix zijn abonnees met nieuwe releases en deze maand zit daar 'Heartstopper' tussen. Dit lgtbtqia+-drama vertelt het verhaal van coming-out, zelfontdekking en de dagelijkse worsteling met sociale normen, en dat allemaal in een liefdesverhaal tussen twee tieners. Hier is alles wat je moet weten over deze titel, die op 22 april op het streamingplatform verschijnt. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie 'Heartstopper' volgt het personage van Charlie, een jonge Britse tiener die naar een middelbare school gaat waar alleen jongens zitten. Tijdens zijn tienerjaren ontdekt Charlie veel over zijn identiteit en seksualiteit, en hij gaat openlijk door het leven als homoseksueel. In de klas komt hij naast Nick te zitten, een populaire rugbyspeler op school. 

Charlie ontwikkelt geleidelijk gevoelens voor hem, maar hij is ervan overtuigd dat zijn vriend niet in hem geïnteresseerd is, omdat hij heteroseksueel is. Het blijkt dat Nick vooral bang is om zijn ware gevoelens te verkennen en de blik van anderen onder ogen te zien... Zijn relatie met Charlie kan hem helpen uit te komen voor zijn seksuele geaardheid en te ontdekken wie hij werkelijk is, weg van de druk van de maatschappij.

Gebaseerd op een boek

Dit moderne queer liefdesverhaal is gebaseerd op een boek van Alice Oseman. Oorspronkelijk was het verhaal gebaseerd op stripverhalen die de illustrator publiceerde op sociale mediasite Tumblr. Na meer dan 50 miljoen views werd de papieren versie van haar verhaal mogelijk gemaakt in 2019 dankzij crowdfunding en de hulp van haar fans. Een paar jaar later krijgt het ontroerende verhaal van Nick en Charlie een eigen serie op Netflix! 

De casting van 'Heartstopper' is eerder gedurfd, want de makers kozen er bewust voor om weinig bekende acteurs te nemen. Joe Locke, die Charlie speelt, maakt zijn debuut. Kit Connor, die Nick speelt, heeft dan wel weer een uitgebreide filmografie. Hij speelde Elton John als tiener in diens biopic 'Rocketman'. Een ander bekend gezicht in de cast is Sebastian Croft, die we al hebben gezien in 'Game of Thrones'.  

Ontdek ‘Heartstopper’ vanaf 22 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top