Maaseik hoopt op een finaleticket in Aalst

Sport | De zesde en laatste wedstrijd van de EuroMillions Volley League Final Four belooft een spannende te worden! Maaseik, derde in het klassement, kan bij winst in Aalst nog hopen op een plaats in de finale van het kampioenschap. Tenminste, als Menen het onderspit delft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mogen we zeggen dat voor Maaseik de (kleine) tocht door de woestijn voorbij is? De Limburgers moesten gisteren in stijl winnen, en dat deden ze in eigen huis tegen Menen. De meest succesvolle club van België zat in de penarie na drie opeenvolgende nederlagen in de play-offs, maar ze wonnen daarna met 3 sets tegen 1 (25-23, 20-25, 25-20, 26-24) tegen Menen, de ploeg die het hen dit seizoen al moeilijk had gemaakt.

Met 7 punten op het scorebord wisten de Limburgers hun achterstand met Menen tot twee punten te reduceren, met nog één wedstrijd te spelen. Dit betekent dat hun hoop op een titelfinale tegen Roeselare nog steeds realistisch is. Die laatste ploeg kwalificeerde zich met gemak dankzij hun vijf opeenvolgende overwinningen in de Final Four. Na deze waardevolle overwinning moet Maaseik het karwei nu afmaken met een 3-0 of 3-1 overwinning tegen Aalst. Tegen een gedemobiliseerd Aalst, dat slechts één set won in de play-offs, zullen de mannen van Fulvio Bertini ongetwijfeld niet hard hoeven te werken voor een zege.

Maar één overwinning zal niet genoeg zijn voor Maaseik, dat zijn lot niet meer in eigen handen heeft. Menen wist afgelopen tijd te klauteren uit een diep dal en lijkt nu goede papieren te hebben om Maaseik een lesje te leren. De West-Vlaamse ploeg heeft dit seizoen de titelverdedigers al tweemaal verslagen. Bij een gelijke stand tussen de twee teams zal de verhouding tussen de sets bepalen wie wint. Als Menen zich wel kan plaatsen voor de finale, zal het voor het eerst sinds 2015 zijn dat Roeselare en Maaseik elkaar niet treffen in de finale...

Volg de ontknoping van de Champions Final Four en in het bijzonder het duel tussen Aalst en Maaseik op zaterdag 23 april vanaf 19u55 op Pickx Live of op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top