Van Crombrugge en Hoedt willen knop na verlies bekerfinale snel omdraaien

Voetbal | Hendrik Van Crombrugge droomde ervan om als kapitein van RSC Anderlecht de Beker van België in de lucht te tillen, maar botste in de finale op AA Gent. "We moeten deze teleurstelling omzetten in extra motivatie", reageerde de doelman.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een finale speel je om te winnen dus ik ben ontgoocheld", aldus de ex-doelman van AS Eupen. "Het doet pijn vandaag, maar je leert het meeste bij in een nederlaag. Iedereen zit nu diep, maar we mogen niet wijzen naar de strafschopmissers. Dit is een collectief falen en we moeten daar collectief mee omgaan."

"Morgen hebben we een dagje vrij en woensdag start een nieuwe week. We moeten nu niet plots aan onze kwaliteiten twijfelen. Zondag volgt al een nieuwe finale op Union, de ideale wedstrijd om de play-offs te starten."

Verdediger Wesley Hoedt trad zijn doelman bij. "Beide teams stonden verdedigend uitstekend, maar voetballend was het niet het Anderlecht dat we gewoon zijn. Het veld lag een beetje stroef, maar dat is geen excuus. We misten de angel om Gent pijn te doen. Strafschoppen zijn altijd een loterij en dit gaat geen sporen nalaten voor de play-offs. Voor de jongeren is dit een leermoment en de ervaren spelers moeten nu de knop omdraaien. We hebben nog zes finales in de play-offs. Anderlecht op zijn best moet niemand vrezen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top