Penaltyheld Roef geniet van bekertriomf: "Hier werk ik elke dag voor"

Voetbal | Doelman Davy Roef was met twee strafschopreddingen de held bij AA Gent in de finale van de Beker van België tegen RSC Anderlecht. "Dit is waarvoor we het doen", reageerde de ex-doelman van paars-wit. "Het was een match op leven en dood."

Door Belga

Deel dit nieuws

Roef redde de twee laatste elfmeters van Anderlecht en schonk Gent zo de Beker. "Het belangrijkste is dat we wonnen, de manier waarop was minder belangrijk. Europees voetbal veilig stellen voor volgend seizoen was de prioriteit. Hier werk ik elke dag voor, ik hoop dat ik volwaardige eerste doelman bij een grotere club in België kan blijven."

De 28-jarige Roef was aanvankelijk de doublure van Sinan Bolat, maar kwam in de ploeg omdat de Turkse Belg op een transfer aasde (die er uiteindelijk niet kwam) en stond zijn plaats tussen de palen niet meer af. "Dit is de belangrijkste zege in mijn loopbaan, geweldig om te winnen, zeker als je ziet waar ik twee maanden geleden stond. Ik hoop nu dat ik kan blijven staan en ben klaar voor de toekomst."

"Dat het tegen mijn ex-club was, gaf geen extra motivatie", vervolgde Roef. "Voor een finale ben je sowieso gemotiveerd. Het hoofdstuk Anderlecht heb ik al wat afgesloten, maar het blijft natuurlijk speciaal omdat ik daar lang in mijn jeugd heb gespeeld."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top