Vanhaezebrouck moest snel schakelen na forfait van Depoitre

Voetbal | AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck leefde mee met Laurent Depoitre. De spits viel uit tijdens de opwarming en moest aan de zijlijn volgen hoe zijn ploegmaats na strafschoppen de finale van de Beker van België wonnen tegen RSC Anderlecht. "Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze de Beker moesten winnen voor Laurent", vertelde Vanhaezebrouck.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben heel snel geanticipeerd op het forfait van Laurent", zei Vanhaezebrouck op de persconferentie na de wedstrijd. "Voor hem is het absoluut dramatisch, al verzacht de bekerwinst wel de pijn. Bij de laatste sprint in de opwarming voelde hij iets in de kuit. Dat zijn zaken die gebeuren, maar toch heel zelden en zeker vlak voor een finale. Ik heb tegen mijn groep gezegd om de Beker te winnen voor Laurent."

"We kennen de exacte ernst van zijn blessure niet, dat blijft afwachten. Ook Andrew Hjulsager en Matisse Samoise, die vorige week last had aan de quadriceps, liepen mogelijk blessures op. De andere spelers leken vooral met krampen te kampen."

Vanhaezebrouck loofde vooral zijn verdediger Michael Ngadeu. "Hij heeft afgelopen seizoen de meeste minuten ter wereld gevoetbald", zei HVH in zijn gekende stijl. "Hij was dan nog bijna de schlemiel met een gemiste penalty, maar gelukkig zette Davy Roef het recht. Ik was altijd al overtuigd van de kwaliteiten van Davy en hij greep zijn kans de voorbije weken. Ik ben heel blij voor hem. Misschien is hij nu gelanceerd voor het vervolg van zijn loopbaan. Ook Samoise was indrukwekkend."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top