Maaseik moet seizoen redden tegen Menen

Sport | Met nog twee speeldagen te gaan nadert de Champions Final 4 van de EuroMillions Volley League zijn ontknoping. Het Limburgse Maaseik zakt woensdag af naar het West-Vlaamse Menen om daar zijn laatste kans op de finale veilig te stellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie had gehoopt op een mannelijke volleybalfinale tussen het Limburgse Maaseik en het West-Vlaamse Roeselare zal zich dit weekend flink in de haren gekrabd hebben. Maaseik verloor vorige week vrijdag immers voor de derde keer op rij in de play-offs en dat van Roeselare met 1-3. Hierdoor staat Maaseik (derde) plots vijf punten achter op de nummer twee in de stand, Menen.

Als de Limburgers het tot in de finale willen schoppen, moet er nog heel wat gebeuren. Eerst en vooral moeten ze hun eerstvolgende wedstrijd (tegen Menen nota bene) zien te winnen met ofwel 3-0, ofwel 3-1. Enkel zo blijven ze in de running om de finale te halen. Als ze hetzelfde kunstje tijdens hun laatste wedstrijd (tegen Aalst) voor elkaar krijgen en Roeselare verslaat op zijn beurt op de laatste speeldag Menen, spelen de Limburgers alsnog de finale.

Menen op zucht van finale

Maar Menen zal zich niet zomaar gewonnen geven. Dat bleek begin april nogmaals toen het de Limburgers met 3-1 versloegen en het de nieuwbakken Italiaanse coach van Maaseik meteen een pak nieuwe kopzorgen bezorgde. Maaseik heeft hopelijk voldoende geleerd uit die wedstrijd want Menen zal zijn vel ook in de volgende partij zeer duur verkopen. Zij staan immers op een zucht van de finale en presteren hierdoor boven alle verwachtingen. Maaseik daarentegen beleeft een belabberd seizoen en dat is toch schrikken voor de meest succesvolle volleyballclub uit het land.

Volg de Champions Final Four, en in het bijzonder het duel tussen Maaseik en Menen op woensdag 20 april vanaf 19u55, op Pickx Live of op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top