AA Gent klopt Anderlecht na strafschoppen en steekt 4e Beker van België op zak

Voetbal | AA Gent heeft de Beker van België (Croky Cup) van het seizoen 2021/22 veroverd. De Buffalo's versloegen maandag in de finale in het Brusselse Koning Boudewijnstadion onder een stralende lentezon RSC Anderlecht na een zinderend duel op strafschoppen (4-3). Na 90 en 120 minuten stond het 0-0. Doelman Davy Roef was tegen zijn ex-club de held met twee penaltysaves.

Door Belga

Deel dit nieuws

AA Gent, dat na een loting aangeduid was als thuisploeg, stond voor de zesde keer in de bekerfinale. De vorige keer was in 2019. Die finale eindigde in mineur met een 1-2 nederlaag tegen toenmalig tweedeklasser KV Mechelen. De vorige eindzege in de Croky Cup dateerde van het seizoen 2009/10. Gent krijgt nu als bekerwinnaar een ticket voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League.

Anderlecht speelde zijn veertiende bekerfinale, de eerste sinds 2015. De negenvoudige bekerwinnaar verloor zeven jaar geleden na een spannende finale met 1-2 van rivaal Club Brugge. Lior Refaelov, momenteel aan de slag bij de Brusselaars, was destijds de boeman met de winnende treffer voor Club in de toegevoegde tijd. De laatste eindzege in de Croky Cup dateert van 2008. Toen won Anderlecht in de finale met 3-2 van uitgerekend AA Gent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top