AA Gent-Anderlecht ook na verlengingen in evenwicht , beslissing op strafschoppen

Voetbal | AA Gent en RSC Anderlecht houden elkaar ook na 120 minuten in de finale van de Beker van België (Croky Cup) van het seizoen 2021/22 in evenwicht. Na de reguliere speeltijd stond het in het Brusselse Koning Boudewijnstadion nog 0-0 en ook in de verlengingen vielen geen doelpunten. De beslissing om de bekerwinst valt na strafschoppen.

Door Belga

Deel dit nieuws

AA Gent, dat na een loting aangeduid is als thuisploeg, staat voor de zesde keer in de bekerfinale. De laatste keer was in 2019. Die finale eindigde in mineur met een 1-2 nederlaag tegen toenmalig tweedeklasser KV Mechelen. De laatste eindzege in de Croky Cup dateert van het seizoen 2009/10. Toen versloeg een sterk Gent, onder leiding van coach Michel Preud'homme, in de finale Cercle Brugge met 3-0.

Anderlecht speelt zijn veertiende bekerfinale, de eerste sinds 2015. De negenvoudige bekerwinnaar verloor zeven jaar geleden na een spannende finale met 1-2 van rivaal Club Brugge. Lior Refaelov, momenteel aan de slag bij de Brusselaars, was destijds de boeman met de winnende treffer voor Club in de toegevoegde tijd. De laatste eindzege in de Croky Cup dateert van 2008. Toen won Anderlecht in de finale met 3-2 van uitgerekend AA Gent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top