Gantoise verliest van Junior in hockeymatch voor het brons

Sport | Gantoise is op de vierde plaats geëindigd in de Euro Hockey League voor vrouwen. In de wedstrijd om het brons gingen de Oost-Vlamingen met 2-1 onderuit tegen het Spaanse Junior. Bij de rust gaf het scorebord 1-1 aan in het Wagener Stadion in Amstelveen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Berta Serrahima (19.) opende de score voor Junior, een jong gezelschap uit de regio Barcelona. Vlak voor rust (28.) maakte Anne-Sophie Vanden Borre gelijk. In het laatste kwart (47.) legde Maialen Garcia de eindstand vast.

Coach Kevan Demartinis moest het tegen Junior stellen zonder de geblesseerden Alix Gerniers en Stephanie Vanden Borre. Vanden Borre had zaterdag in het halvefinaleduel met Den Bosch een knieblessure opgelopen. Twee etmalen waren onvoldoende om daarvan te herstellen. Gerniers was al geblesseerd naar Amstelveen afgereisd en beperkte zich tot een ondersteunende rol in de dug-out.

De Belgische kampioen trad voor het eerst aan in de Euro Hockey League. In de halve finales verloor Gantoise met 2-0 van meervoudig EHL-winnaar Den Bosch, dat om 13u45 de finale speelt tegen Amsterdam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top