Kunstschaatsster Pinzarrone zakt naar 11de plaats op het WK junioren

Sport | Kunstschaatsster Nina Pinzarrone is zondag in het Estlandse Tallinn op de elfde plaats geëindigd op het WK voor junioren. Na de korte kür was de Brusselse nog zevende, maar haar vrije kür was minder goed.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met haar korte programma op de overbekende muziek van Michael Legrand ("I will Wait For You") had Pinzarrone een goede, veelbelovende indruk achtergelaten. Maar in de vrije kür op minder bekende filmmuziek van Elliot Goldenthal ging zo ongeveer alles mis wat er mis kon gaan. De 15-jarige rijdster kwam twee keer ten val. Twee combinatiesprongen mislukten en andere drievoudige jumps werden niet correct uitgevoerd. Ze kwam tot een totaal van 161,92 punten, veel minder dan haar persoonlijke topscore (186,80) van september vorig jaar in Ljubljana.

De wereldtitel ging naar de Amerikaanse Isabeau Levito (206,55) voor de Zuid-Koreaanse Jia Shin (206,31) en haar landgenote Lindsay Thorngren (199,42). Ondanks de gedwongen afwezigheid van Russische rijdsters was er in de Estse hoofdstad Tallinn sprake van een ijzersterk veld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top