Xavier Siméon wint 24 uur van Le Mans met Suzuki-team

Auto-moto | Xavier Siméon heeft vandaag met zijn Franse teamgenoten Gregg Black en Sylvain Guintoli de 45e editie van de 24 Uur van Le Mans voor motorrijders gewonnen. Het Suzuki-team had een ronde voor op de Tsjech Karel Hanika, de Duitser Marvin Fritz en de Italiaan Niccolo Canepa (Yamaha). De Australiër Josh Hooks, de Brit Gino Rea en de Fransman Mike Di Meglio legden met een Honda op de derde plaats beslag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bastien Mackels finishte met de Fransen Alan Techer en Grégory Leblanc (Kawasaki) op de elfde plaats. Loris Cresson (Kawasaki) werd met twee Franse ploegmaats twaalfde, zevende in de Superstock. Côme Geenen (Suzuki) werd 20e, Arnaud De Kimpe (Kawasaki) gaf op.

Voor Siméon, Black en Guintoli is het de tweede zege op rij in Le Mans, eerste manche in het WK uithouding. Vorig jaar zette dat het team op weg naar de wereldtitel. Suzuki won de 24 uur nu veertien keer en evenaart daarme het record van Kawasaki. De volgende WK-manche is de 24 uur van Spa-Francorhamps, in het weekend van 4 en 5 juni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top