De Brusselse derby tussen Union SG en Anderlecht meteen bepalend voor de titelstrijd

Jupiler Pro League | Union SG opende het seizoen met een klinkende zege op het veld van stadsgenoot Anderlecht. Het was het startsein van een voetbalsprookje dat in de play-offs een prachtig einde kan kennen. De eerste speeldag van deze Champions' play-offs staat in het teken van de Brusselse derby.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Union SG gaat voor een enorme stunt en wil voor het eerst in maar liefst 90 jaar Belgisch kampioen worden. De Brusselaars starten deze play-offs met drie punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. De troepen van Felice Mazzu moeten nog zes wedstrijden overleven om voetbalgeschiedenis te schrijven.

Anderlecht komt op de eerste speeldag naar het Dudenpark en de mannen van trainer Vincent Kompany starten met ambitie aan hun play-offs. Zij willen meteen uitpakken met een zege op het veld van Union SG en zo de kloof terugbrengen naar vier punten. Union SG kan RSCA op zijn beurt meteen uit de titelrace gooien als het wint, want dan bedraagt het verschil al tien punten.

Succesvol tegen RSCA

Afgelopen zomer won Union SG op de openingsspeeldag met 1-3 op het veld van Anderlecht. Het was een prachtige opener van het seizoen en Union verraste vriend en vijand met het niveau dat het haalde. Iedereen verwachtte nadien een dip, maar die kwam er niet echt. Het duo Vanzeir-Undav brak potten en toonde zich meteen in het Lotto Park. 

In januari was Union SG geen verrassing meer, maar een ploeg die als leider al maandenlang indruk maakte in de Jupiler Pro League. Meer zelfs, Union was zelfs favoriet toen het Anderlecht in januari mocht ontvangen in het Dudenpark. Anderlecht wist waar het zich aan mocht verwachten, maar paars-wit beet weer in het stof en verloor met 1-0. Zo boekte Union SG in de reguliere competitie een knappe zes op zes tegen de vrienden uit Anderlecht.

Belangriijke opener

Union SG zal de match tegen Anderlecht mogelijk met de nodige druk aanvatten. Het zal voor deze match immers de uitslag kennen van Club Brugge-Antwerp en als de Bruggelingen die partij winnen, staan zij namelijk eerste. Union SG krijgt dan de druk dat het moét winnen van Anderlecht. We zijn benieuwd hoe Mazzu & co met dergelijke druk zouden omgaan.

Union SG kan mits een zege ook Antwerp - als zij zouden verliezen van Club Brugge - uit de titelrace kegelen. Als Anderlecht en Antwerp met 10 punten achterstand komen te staan, is het voor hen over en uit inzake titelambities. Aangezien er dan nog 15 punten te verdienen zijn, zal Union SG wellicht enkel nog met Club Brugge moeten afrekenen. De eerste speeldag kan dus al meteen zéér bepalend zijn.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer Union SG-Anderlecht om 18u30 op zondag 24 april, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top