José Mourinho verovert na Milaan ook Rome

Sport | José Mourinho is een coach die altijd voor extra animo zorgt. De Portugees is sinds dit seizoen trainer van AS Roma en de fans zijn gek van hem. In de topper tegen Internazionale zullen de supporters in Milaan hun voormalige held wellicht niet zijn vergeten. Mourinho, een coach die het voetbal kleur geeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

José Mourinho was van 2008-2010 trainer van Inter en deed het daar bijzonder goed. In zijn eerste seizoen won hij er de landstitel en de Italiaanse supercup, maar de kers op de taart kwam er in het tweede seizoen. The Special One won toen immers de 'treble': de landstitel, de Italiaanse beker en de Champions League.

De held van Inter

Op 22 mei 2010 schreef Inter geschiedenis door voor het eerst in 45 jaar de Champions League-finale met 2-0 te winnen van Bayern München. Toen was al duidelijk dat Mourinho Inter zou gaan verlaten om bij Real Madrid aan de slag te gaan. Hét beeld van die avond kwam pas na de zege. Na de match zag Mourinho Marco Materazzi staan, de Portugees stapte uit zijn wagen en wandelde naar zijn verdediger om hem daar intens te knuffelen.

De twee, die nochtans altijd een ‘stoer’ imago hebben, laten de tranen vloeien. Een prachtig emotioneel moment op een legendarische avond. Mourinho vertrok met tranen uit Milaan en die beelden maakten hem populairder dan ooit bij de aanhang van Inter.



Mourinho geliefd bij fans van AS Roma

De vele jaren nadien waren er vaak geruchten over een terugkeer van Mourinho naar Inter, maar het kwam er nooit van. Zaterdag zal de Portugees voor het eerst als coach weer op het veld staan bij 'zijn Inter'. Sinds zijn vertrek wist de Italiaanse topclub geen Champions League-eindzege meer te boeken. Mourinho is de enige Inter-coach die de afgelopen 57 jaar de Champions League won. Hij maakte van de Italiaanse topclub weer een club met Europese aanzien. Inter had het zeer zwaar na zijn vertrek, want het moest ook nog eens 11 jaar wachten op een volgende landstitel. Die werd vorig jaar behaald dankzij Antonio Conte.

AS Roma hoopt dat Mourinho – die nog altijd uitpakt met spectaculaire persconferenties waarbij hij tegenstanders en de media durft aan te pakken - bij hen hetzelfde kan realiseren en dat is prijzen winnen. De Romeinen wachten al sinds 2008 op een prijs, toen ze de Italiaanse beker wisten te winnen. In hun 94-jarige geschiedenis wist AS Roma zelfs nog geen Europese prijs te winnen en Mourinho loodste hen nu alvast naar de halve finales van de Conference League.

De ex-trainer van Chelsea en Manchester United is ondertussen ook bijzonder geliefd bij de fans van AS Roma. Zo waren er voor de afgelopen thuismatchen tegen Salernitana en Bodo Glimt ruim 60.000 fans in het Stadio Olimpico en dat is mee te danken aan de trainer. Hij weet als geen ander een ‘wij tegen zij’-verhaal te creëren. Het leverde hem in het verleden veel succes op en bij AS Roma werkt hij ook op die manier. Voor Mourinho wordt 23 april 2022 wellicht een hoogdag met applaus van de fans van Inter én AS Roma. Dat is geleden van de laatste match van Francesco Totti in San Siro.

Het programma van speeldag 34 via Eleven Sports :

Zaterdag 23 april

  • Inter Milaan - AS Roma (vanaf 18u op Eleven 2)

Zondag 24 april

  • Empoli - Napoli (vanaf 15u op Eleven 1)
  • Lazio - AC Milaan (vanaf 20u45 op Eleven 3)

Maandag 25 april

  • Sassuolo - Juventus (vanaf 20u45 op Eleven 1)

Volg het hele seizoen het beste van de Serie A op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top