Euvard stelt RWDM'ers met gele dreiging toch op: Nzuzi pakte vijfde geel én kan emoties even niet de baas

Sport | Het prestigeduel tussen de kampioen én de vice-kampioen van 1B is geëindigd op een 2-2 gelijkspel. Westerlo liep uit tot 2-0, maar Vorogvskiy en Nzuzi konden de bezoekers uit Molenbeek toch nog met een goed gevoel richting kleedkamer sturen. Al was het gevoel bij Nzuzi zelf wellicht iets minder goed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De aanvaller scoorde wel de 2-2, maar kon na zijn goal de emoties even niet de baas omdat hij enkele minuten voordien zijn vijfde gele kaart van het seizoen had gekregen. De spits is dus geschorst voor de thuismatch van de barrages waarin de Brusselaars het opnemen tegen het nummer voorlaatst van 1A; RFC Seraing.

Na de match was dan ook niet iedereen het erover eens dat het wel een goede zet was geweest van coach Vincent Euvrard om zijn twee spelers die met een gele dreiging zaten allebei toch het veld op te sturen. Nzuzi en El Ouahdi kwamen na een uur het veld op bij een 2-0 achterstand én zorgden zo mee voor de ommekeer, maar de keerzijde van de medaille is dus wel dat de beste schutter van RWDM dit seizoen er straks niet bij is in de heenmatch tegen Seraing.

Nochtans waren er eerder wel al 'slimme' gele kaarten bij sterkhouders als Le Joncour, Rommens en Ruyssen. Zij pakten vrij snel na het feit dat RWDM in de barrages stond wél een vijfde gele kaart waardoor ze met een schone lei richting de dubbele confrontatie met Seraing konden werken. Ook Gécé liep zo vorige week tegen de lamp. Hij was er niet bij tegen Westerlo.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top