De déclic onder Eastick: Brit vertrekt met 16 op 24 én een dikke 'to do-lijst' richting CFG-hoofdkwartier

Sport | Lommel SK heeft haar woelige seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning tegen SK Deinze. De Limburgers verloren zo voor de negende keer op een rij niet én eindigen zo toch nog op een vijfde of zesde plek (afhankelijk van het resultaat van Lierse K.). Niemand die dat begin februari had kunnen voorspellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De grote architect achter de revival van Lommel SK is ongetwijfeld Brian Eastick. De Brit werd half februari door CFG naar Noord-Limburg gestuurd om het stuurloze schip weer op een goede koers te brengen én te kijken wat er eigenlijk allemaal mis ging bij de Belgische tak van de City Football Group.

Eastick werd daarbij wel geholpen met de komst van jongens als Pierrot en Smeets (die beiden een cruciale rol speelden in de opmars van de Limburgers), maar de ervaren Engelsman deed zelf ook enkele interessante ingrepen. Zo stelde hij een beduidend oudere ploeg op dan zijn voorgangers en zette hij enkele titularissen (Arzani, Fiermarin, ...) prompt uit de ploeg. Met succes, want Eastick joeg het degradatiespook met sprekend gemak weg uit Lommel en parkeerde de Noord-Limburgse club zowaar nog in de middenmoot van 1B.

Mission accomplished! En dus mag de Brit binnenkort terug naar zijn vaderland met een berg huiswerk voor zijn oversten bij CFG. Bij Het Belang van Limburg lichtte hij al een tipje van de sluier op van wat hij straks bij CFG zal vertellen over zijn uitstapje naar België. "Continuïteit wordt hier het kernwoord", aldus Eastick. "Een komen en gaan van trainers is sowieso geen goede zaak en ik ga ervan uit de CFG van de nieuwe coach een engagement van twee seizoenen vraagt. Daarnaast zal het zaak worden om enkele ervaren jongens binnen de ploeg te houden.Je kan geen acht jongeren aan de aftrap brengen en meteen verwachten dat het team ook nog eens punten zal pakken in de erg fysieke Belgische competitie."

Betere transferzomer?

Wijze woorden die heel wat Lommelse fans al voor het seizoen wanhopig richting CFG schreeuwden, maar waar toen geen aandacht aan werd geschonken. Met een woelig seizoen waarbij het degradatiespook onverwacht kwam kamperen, zal er nu wellicht wél gerichter ingekocht worden.

Voor jongens als Aguilar, Arzani, Fiermarin, Agyepong en Amani lijkt er alvast geen toekomst meer te zijn bij Lommel. Het ervaren duo Neven - Henkens kreeg al wel een contractverlenging en ook doelman De Busser (die sinds de komst van Eastick zijn kans kreeg én greep) verbond zijn nabije toekomst aan de Limburgse club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top