Westerlo geeft titel geen extra glans met draw tegen RWDM, Lommel wint wel van Deinze

Challenger Pro League | Op de 28e en laatste speeldag van de 1B Pro League heeft kampioen Westerlo zaterdagavond zijn titel geen extra glans gegeven met een 2-2 gelijkspel tegen nummer twee RWDM. Het gaf een dubbele voorsprong uit handen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jan Bernat (32.) voor rust en Thomas Van den Keybus (53.) erna waren de doelpuntenmakers van dienst in het Kuipke namens de thuisploeg. Yan Vorogovskiy (71.) milderde eerst en Florian Le Joncour (76.) bracht de bezoekers zelfs langszij. De Kemphanen beëindigen het seizoen op die manier met 56 punten, zeven meer dan de runner-up uit Molenbeek.

RWDM mag zich opmaken voor barrageduels om promotie tegen Seraing, dat 17e en voorlaatste werd in de Jupiler Pro League. Op zaterdag 23 april spelen de Brusselaars eerst gastheer voor de Luikenaars. Een week later volgt de return.

Tegelijkertijd keken ook Lommel en Deinze elkaar in de ogen (2-1). Koki Saito (3.) en Arthur Sales (40.) scoorden voor de Limburgers, Robbe Quirynen (58.) prikte tegen voor de Oost-Vlamingen. Deinze blijft voorlopig derde in het klassement van de op één na hoogste Belgische voetbalafdeling met 39 punten. Lommel volgt op de vijfde plaats met 35 eenheden.

Met Waasland-Beveren tegen Moeskroen en Lierse Kempenzonen tegen degradant Virton staan zondag de slotduels van het seizoen op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top