Nieuwe hattrick Ronaldo, 50e op clubniveau, laat Man Utd opgelucht ademhalen tegen Norwich

Premier League | Manchester United heeft zaterdag op de 33e speeldag van de Premier League opgelucht adem kunnen halen tegen hekkensluiter Norwich. Een nieuwe hattrick van Cristiano Ronaldo luidde een moeizame 3-2 overwinning in.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na 32 minuten had het er alle schijn van dat de Mancunians over de rode lantaarn zouden walsen. Ronaldo was op dat moment net een tweede keer trefzeker geweest, nadat hij in de 7e minuut de ban brak met de openingstreffer.

Toch knokten de Canaries zich terug in de wedstrijd door toedoen van Kieran Dowell (45'+1) en Teemu Pukki (52'). Net na het ingaan van het slotkwartier zorgde Ronaldo er met zijn derde van de match en tevens zijn eerste verzilverde vrije trap sinds 2020 voor dat de drie punten op Old Trafford bleven.

De Red Devils mengen zich met de broodnodige zege opnieuw in de debatten voor de top 4. Ze kamperen op de vijfde plaats in het klassement van de Engelse hoogste voetbalafdeling met 54 punten. Dat zijn er drie minder dan nummer vier Tottenham (57), dat tegelijkertijd met 0-1 van Brighton verloor door toedoen van Leandro Trossard in de slotminuten. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Het was bovendien de 50e hattrick op clubniveau van de 37-jarige Portugese superster en de 60e drieklapper met de nationale ploeg van Portugal meegerekend. Een dikke maand geleden won Man Utd met dezelfde score van Tottenham (3-2) en ook toen nam CR7 de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Daarnaast doet de goalgetter een goede zaak in het topschuttersklassement van de Engelse eerste klasse. Hij hijst zich met 15 stuks op de derde plaats in de rangschikking, in het zog van Mo Salah (20) en Son Heung-Min (17).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top