Scorende Axel Witsel helpt Dortmund aan monsterzege tegen Wolfsburg

Bundesliga | In Duitsland gaf Borussia Dortmund zaterdag partij aan Wolfsburg op de dertigste speeldag van de Bundesliga. Het werd een 6-1 vernedering.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de Borussen stond Axel Witsel in de basis, Thomas Meunier (dijblessure) en Thorgan Hazard (rugproblemen) zaten niet in de wedstrijdselectie. Voor Wolfsburg stond kapitein Koen Casteels tussen de palen en ook Sebastiaan Bornauw begon in de basis. Aster Vranckx viel in, Dodi Lukebakio bleef op de bank. Dortmund zat al snel op rozen dankzij goals van Rothe (24'), Witsel (26'), Akanji (28'), Can (35') en Haaland (38' en 54'). Witsel werd in de 77e minuut vervangen. Baku maakte in de 82e minuut nog de eerredder voor Wolfsburg. Dortmund blijft tweede in de Bundesliga met 63 punten, Wolfsburg staat 13e met 34 punten.

Mainz kreeg intussen het bezoek van VfB Stuttgart, waar Orel Mangala in de basis stond. Geen van beide ploegen kon scoren, de partij eindigde in een 0-0 gelijkspel. Mangala werd zeven minuten voor tijd gewisseld. Mainz blijft zo 9e met 39 punten. Stuttgart staat op de 16e plaats, de barrageplaats, met 28 punten.

Augsburg keek Hertha Berlijn, onder leiding van kapitein Dedryck Boyata, in de ogen. Het werd 0-1. Serdar maakte het enige doelpunt van de wedstrijd voor Berlijn (49'). Boyata pakte in de 34e minuut een gele kaart. Augsburg bezet plaats 14 met 32 punten, Hertha staat 15e met 29 punten.

SC Freiburg, met Hugo Siquet op de bank, stond tegenover Vfl Bochum. Freiburg won de partij met 3-0 dankzij doelpunten van Kubler (5') en Sallai (16' en 53'). Bochum eindigde met 10 spelers nadat Stafylidis rood pakte (68'). Freiburg staat voorlopig 5e met 51 punten, Bochum bezet plaats 12 met 36 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top