Wat weten we al over het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie 'Strangers Things'?

Films | Met een gloednieuwe trailer van het langverwachte vierde seizoen van ‘Stranger Things’ doen de producenten heel wat kijkers watertanden naar de volgende avonturen van Eleven, Mike, Will, Dustin, Lucas en Max. Welke vijand zullen ze deze keer het hoofd moeten bieden? Proximus Pickx vertelt je alles wat al geweten is over het vierde seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals vaak wordt dat lange wachten beloond. Bijna drie jaar na het derde seizoen worden er straks eindelijk nieuwe afleveringen van de hitserie ‘Stranger Things’ gelanceerd. Na de akelige gebeurtenissen in Hawkings probeert de vriendengroep deze keer een normaal leven te lijden, maar zal hen dat ook lukken?
 
Zoals altijd wordt het dagelijkse leven van de tieners opnieuw ontwricht. De producenten van de reeks bevestigden dat het vierde seizoen nog donkerder dan de vorige reeksen zal worden. Aan het einde van het derde seizoen werd duidelijk dat Eleven haar superkrachten verloor, maar die zal ze wel nodig hebben om te helpen in de strijd tegen de duistere krachten die hen proberen te bedreigen.

Nieuwe schurk

In de trailer maken we alvast kennis met een nieuw duister wezen dat de bende probeert schade toe te brengen. Deze keer is het de beurt aan het nieuwe monster ‘Vecna’ om de club het leven zo zuur mogelijk te maken. Het lijkt erop dat de makers van het programma zich voor deze nieuwe slechterik opnieuw lieten inspireren op een eerdere antagonist, de iconische ‘Dungeons & Dragons’.
 
Of dit personage er ook op dezelfde manier zal uitzien, valt nog af te wachten. Eén ding weten we wel al: het gaat opnieuw om een bijzonder duister wezen. De makers hebben opnieuw een zo slecht mogelijke schurk proberen vormgeven en uit de trailer bleek dat ze daar wederom perfect in geslaagd zijn. Eleven en haar vrienden worden deze keer niet langer geconfronteerd met wrede wezens, maar met een schurk uit een horrorfilm waarmee ze kunnen communiceren. Dat zorgt in de nieuwe afleveringen van de reeks voor meer diepgang en kracht in het plot.
 
Niemand minder dan Barrie Gower, de artiest die eerder al meewerkte aan ‘Game of Thrones’, mocht deze keer opdraven. In ‘Stranger Things’ mocht hij voor de visuele effecten zorgen waardoor ‘Vecna’ nog bedreigender oogt. Het personage lijkt uit op bloed en wraak, kenmerken die we anders zouden toeschrijven aan het horrorgenre. Evolueert de reeks richting dat genre of blijft het bij dat ene personage? Het valt nog af te wachten hoe Eleven en haar vrienden met de nieuwe slechterik kunnen omgaan…
 
Bekijk de drie eerdere seizoenen van ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Vanaf 27 mei kan je kijken naar het vierde seizoen. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top