‘8eraf’: 18 jaar na de laatste aflevering van ‘W817’ is er de film

Series |

Liefst 50.000 mensen kochten een ticket via crowdfunding voor ‘8eraf’: het geeft je een idee hoe populair de sitcomreeks ‘W817’ was die in 1999 voor het eerst op Ketnet te zien was en waarop de film is gebaseerd. Het zou ook een teken kunnen zijn van hoe groot de hang naar nostalgie is. Dat de fanbase twintig jaar later nog behoorlijk fanatiek blijkt kan je afleiden uit het feit dat de film rond de 100.000 bezoekers heeft gehaald.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bijna twintig jaar nadat ze afstudeerden komen de kotvrienden uit de televisieserie ‘W817’ in het vervolg ‘8eraf’ nog één keer samen voor een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Dat staat tenminste op de mysterieuze videoboodschap van de altijd eigenzinnige tech-geek Carlo (Jenne Decleir). Alleen ontbreekt Akke en weet niemand van de oud-kotgenoten wat Carlo nu eigenlijk juist van plan is.

Seks, relaties en carrière

De komische Ketnetreeks ‘W817’ liep van 1999 tot 2003 op de jongerenzender van de openbare omroep. Van een bioscoopvervolg was eerst helemaal geen sprake, tot de auteurs in 2020 zelf een oproep lanceerden dat de film alleen maar gemaakt zou worden als 50.000 fans op voorhand een ticket kochten. Wat dus gebeurde, op minder dan een maand tijd.

De volledige originele cast, waaronder Jenne Decleir als Carlo, Kadèr Gürbüz als Birgit, Aron Wade als Akke, zijn opnieuw van de partij, net als de oorspronkelijk scenaristen (Bram Renders en Bart Vaessen) en regisseur (Pietje Horsten).

En als je in het verleden regelmatig naar Ketnet keek en wilt weten wat er bijvoorbeeld van losbol Zoë (Britt Van Der Borght) of de homoseksuele student sportwetenschappen Steve (Govert Deploige) en Carlo is geworden, moet je zaterdag dus afstemmen op Eén voor een verhaal over seks, relaties en carrière.

Funny, très funny

Voor een wow-factor zal de film wellicht niet zorgen en wie hoopt op een even heftige reünie als het eerste seizoen van ‘W817’, waarin veel werd gescholden, Zoë een overdosis xtc nam en iedereen rondliep met een kater, zal ook teleurgesteld worden.

Maar wie nog eens catchphrases als ‘Salaat!’ en ‘Funny, très funny’ wil horen of wilt weten of ook de film net als de serie regelmatig verwijst naar andere series of films zoals ‘Pulp Fiction’, ‘Star Wars’ of ‘Trainspotting’ die zit dus gebeiteld bij deze nostalgische trip.

Bekijk ‘8eraf’ op zaterdag 16 april om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top