ESCS: eClub Brugge klopt LowLandLions in grote finale

CS:GO | eClub Brugge heeft donderdagavond LowLandLions verslagen in de grote finale van de Elite Series 2022 Spring Split. De ploeg werkte een zeer goed seizoen af en veroverde zo de titel voor de derde keer op rij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het CS:GO-team van eClub Brugge heeft zopas een nieuwe titel toegevoegd aan zijn palmares. In het recentste seizoen van de Elite Series, een competitief circuit in de Benelux georganiseerd door het bedrijf META, won het Belgische team zojuist zijn derde titel in evenveel deelnames. Na de Spring Split en Summer Split in 2021, is Brugge nu ook kampioen van de Spring Split in 2022.

Het succes van de winnaar begon in het reguliere seizoen, dat midden februari van start ging. De Bruggelingen deden het zeer goed tijdens de eerste zes weken van competitie, en sloten het reguliere seizoen bovenaan het algemeen klassement af.

Dankzij deze eerste plaats in het reguliere seizoen had eClub Brugge zich geplaatst voor de Fantasyexpo EU Champions, een competitie voor teams uit de Europese subtop. Jammer genoeg eindigde de club als laatste in zijn groep.

eClub Brugge kreeg zijn plaats in de finale niet cadeau. Na een zwaarbevochten B03 stuurden de LowLandLions Brugge terug naar de losers' bracket tegen KRC Genk, dat net had gewonnen van Sector One. Die wedstrijd sloot Brugge met 2-0 (16-7; 16-11) winnend af.

In een herhaling van de finale van de winners bracket nam de titelverdediger het op tegen LowLandLions. Brugge opende de score op Inferno, maar werd op Mirage ingehaald door de veel scherpere Lions. Die gelijke stand zou niet lang duren. eClub Brugge won op Vertigo en Nuke en sloot de B05 in slechts vier ronden af.

Het is de zoveelste titel die eClub Brugge aan zijn collectie toevoegt, en zo zijn dominantie in het Benelux-circuit verder bevestigt. Weinig teams kunnen op dit moment met het roster concurreren. Die trend zal de club kunnen verderzetten tijdens de grote finales van het ESL Proximus Benelux Championship!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top