Dit moet je weten over Grindelwald voordat je het vervolg van 'Fantastic Beasts' ziet

Films | Sinds kort kan je in de bioscoop gaan kijken naar het derde deel van de ‘Fantastic Beasts’-filmserie, genaamd ‘The Secrets of Dumbledore’. Het belooft wederom een spannende film te worden, maar voordat je tickets bestelt wil Proximus Pickx je vijf belangrijke feiten over Gellert Grindelwald meegeven. Dat is immers de grote schurk in dit hele verhaal.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Student aan Durmstrang

In tegenstelling tot Harry Potter of Albus Perkamentus, studeerde tovenaar Gellert Grindelwald niet aan Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus. Hij liep school in een ander prestigieus instituut genaamd Durmstrang. Deze toverschool wordt voor het eerst vermeld in het vierde Harry Potter-boek, ‘Harry Potter en de Vuurbeker’ en staat bekend als een koude, kille school waar aan Zwarte Magie wordt gedaan.

Grindelwald werd toegelaten op de school en experimenteerde daar duchtig met Zwarte Magie. Het schoolbestuur vond dat hij daar echter te ver in ging en stuurde hem na verloop van tijd weg. Voordat hij definitief zijn koffers moest nemen, kerfde Grindelwald het symbool van de Relieken van de Dood in een muur van de school. Dat was meteen een boodschap naar heel de wereld: hij was op zoek naar de krachtige relikwieën en wou de meest krachtige tovenaar ooit worden.


Neef van Bathilda Tourdesac

Nadat Grindelwald van school werd gestuurd, ging hij bij zijn groottante, Bathilda Tourdesac, inwonen, zij was een beroemde historicus die de geschiedenis van magie al eens onder de loep had genomen. Tourdesac had een huis in de wijk Godric’s Hollow vlakbij de woning van de familie Perkamentus. Bathilda was goed bevriend met Albus Perkamentus en het is dankzij haar dat Grindelwald hem ook leerde kennen.


Unieke band met Perkamentus

Grindelwald en Albus Perkamentus ontdekten vrij snel dat ze allebei op dezelfde manier naar de wereld keken. De twee tovenaars waren er stellig van overtuigd dat ze zich niet zouden moeten verbergen tegenover de Dreuzels en wilden hun macht over de wereld zelfs omverwerpen. Maar Perkamentus wou niet zo driest te werk gaan als Grindelwald. Die laatste was immers uit op despotisme, terwijl Perkamentus eerder aan een harmonieuzere wereld wou werken. Ondanks de duidelijke verschillen, onderhielden beide heren een nauwe band met elkaar. Ze hielden zelfs van elkaar.


Gevangen in Normengard-gevangenis

De relatie van Perkamentus en Grindelwald wordt in de loop der jaren steeds minder amicaal. Ze komen zelfs tegenover elkaar te staan in een magisch en gevaarlijk gevecht en daarin trekt Perkamentus aan het langste eind. Grindelwald wordt als straf opgesloten in de Normengard-gevangenis, een gevangenis in de Alpen die hij nota bene zelf had opgericht om al zijn vijanden in te gooien en eentje waar hij nooit meer uit zou komen.


Vermoord door Voldemort

Want Grindelwald krijgt op een dag bezoek in de gevangenis van Voldemort. Die is uit op de krachtige toverstaf die Grindelwald in zijn bezit heeft en wil die koste wat kost hebben. Grindelwald was echter niet onder de indruk van Voldemort (en zijn eis). Hij provoceerde de duistere tovenaar en lachte hem vervolgens keihard uit. Hierop sloeg Voldemort keihard toe met de dood van Grindelwald tot gevolg.

‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top