NBA play-offs: de Suns en Bucks als favoriet of valt er alsnog een verrassing uit de bus?

Sport | De beslissende fase van de play-offs in de NBA staat voor de deur. De spanning stijgt. Wat mogen de trouwe basketbalfans verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze play-offs zullen van start gaan zonder sterspeler LeBron James, want hij wist zich met de Lakers niet te plaatsen voor deze eindstrijd. Het was een seizoen om snel te vergeten voor het sterrenensemble. De grote favoriet voor de eindzege is Phoenix Suns, dat het beste team was in de reguliere competitie. Maar Milwaukee Bucks wil zijn titel verlengen. Het belooft dus een spannende strijd te worden en krijgen we met deze twee dezelfde finale als vorig jaar?

Memphis als grote verrassing?

Phoenix Suns verloor de finale vorig jaar en spelen weer een goed seizoen. Daardoor worden zij als één van de grote favorieten naar voren geschoven. De troepen van Chris Paul hebben alvast de honger en ambitie om beter te doen dan vorig seizoen. De eerste klip die ze moeten omzeilen is de winnaar van het treffen tussen Los Angeles Clippers en New Orleans Pelicans. Bij winst volgt dan een wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Dallas Mavericks en Utah Jazz. Het is nog koffiedik kijken hoe deze strijd zal verlopen, aangezien Utah aan een slechte reeks bezig is en de Mavericks moeten afwachten welk niveau Luka Doncic haalt na zijn blessure.

Aan de andere kant van de tabel zal seizoensrevelatie Memphis Grizzlies het opnemen tegen Minnesota Timberwolves. De Wolves, met een sterke Ja Morant, toonden zich doorheen het seizoen als een sterk collectief. De andere partij in het Westen is deze tussen Golden State Warriors en Denver Nuggets. De Warriors hopen te kunnen rekenen op hun magische trio Stephen Curry – Klay Thompson – Daymond Green om het team van Nikola Jokic, de MVP van 2021, te verslaan.

Miami aast op revanche

In het Oosten is Miami Heat 'on fire'. Nadat ze twee jaar geleden de finale verloren, willen ze deze keer wel voor de eindzege gaan. Ze hebben een bijzonder sterke selectie en in de eerste ronde komen ze uit tegen Atlanta Hawks. In de tweede volgt dan een pittige strijd met de winnaar van het duel tussen Philadelphia 76’ers, waar Joel Embiid de favoriet is voor de trofee van MVP, en Toronto Raptors. In 2019 stonden deze twee ploegen nog tegenover elkaar in de halve finales van de Eastern Conference.

Er staat in deze tabel nog een leuke partij op het programma. Boston Celtics en Brooklyn Nets kruisen de degens. Er zijn ook enkele ‘wedstrijden in de wedstrijd’ aanwezig met Jayson Tatum versus Kevin Durant, en Kyrie Irving die het met de Nets opneemt tegen zijn ex-ploeg. Ten slotte zal titelverdediger Milwaukee Bucks het opnemen tegen Chicago Bulls.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top