Op naar procedureslag in 1e Nationale? Luik riskeert forfaitnederlaag tegen concurrent Dender

D1B Pro League | De laatste weken volgen we met meer dan gewone aandacht de strijd om promotie in eerste Nationale. RFC Luik, Patro Eisden en FC Dender EH staken deze week een proflicentie op zak en knokken in eerste instantie voor een plekje in de promotie-eindronde. In die strijd om een eindrondeticket kreeg RFC Luik nu een zware klap te verwerken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het sportcomité van de KBVB boog zich namelijk over de wedstrijdfiche van de wedstrijd tussen RFC Luik en FC Dender EH. Die match eindigde eind maart op een droge 3-0 voor de Luikenaars, maar nu blijkt dat er een onregelmatigheid op het wedstrijdblad stond. Luik had maar één U21-speler op de fiche staan terwijl de clubs er eigenlijk minstens twee moeten selecteren.

Dender had dit niet per se opgemerkt en diende geen klacht in, maar toch werd er dus een onderzoek ingesteld door de KBVB. Dat onderzoek lijkt nu te resulteren in een 0-5 forfaitzege voor Dender waardoor de Oost-Vlamingen plots van de vijfde naar een gedeelde eerste plaats springen in het klassement terwijl Luik uit de top vier valt.

Gezond verstand?

RFC Luik reageerde al in een officieel communiqué waarin het stelde dat het alle rechtsmiddelen wil uitputten om een forfaitnederlaag af te wenden, maar dat het toch hoopt op het gezond verstand van de KBVB. "We willen niet dat deze deze onbetwistbare 3-0 zege door zoiets van ons gestolen wordt en we hopen dat - in het belang van de sport - het seizoenseinde niet verstoord wordt door een affaire voor de groene tafel", klinkt het.

Bij Dender denken ze bij die woorden ongetwijfeld terug aan het begin van het seizoen. Toen kregen de Oost-Vlamingen zelf een 5-0 forfait aan de broek nadat ze tegen Heist een speler hadden opgesteld die niet speelgerechtigd was.

Huidig klassement

1. Dessel Sport: 45 *
2. FC Knokke: 44
3. RFC Luik: 44 *
4. Ol. Charleroi: 42 *
-----------------------------
5. Dender EH: 42
6. Patro Eisden: 42 *

Klassement bij forfaitnederlaag Luik

1. Dessel Sport: 45 *
2. Dender EH: 45
3. FC Knokke: 44
4. Ol. Charleroi: 42 *
-----------------------------
5. Patro Eisden: 42 *
6. RFC Luik: 41 *

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top