Barcelona-coach Xavi zag 30.000 Duitsers in Camp Nou: "Dit was geen thuiswedstrijd"

UEFA Europa League | "Dit was geen thuiswedstrijd, eerder een finale waarbij de ene helft van het publiek voor één ploeg en de andere helft voor de andere supportert", verklaarde Barcelona-coach Xavi na de met 2-3 verloren terugwedstrijd (heen 1-1) tegen Frankfurt in de kwartfinales van de Europa League.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Camp Nou waren donderdag naar schatting bijna 30.000 Duitse voetbalfans aanwezig. Er waren maar 5.000 tickets aan supporters van Frankfurt toegewezen, maar onder meer via het gebruik van buitenlandse betaalkaarten wist een veelvoud daarvan een plaats te bemachtigen. Veel Spaanse supporters zouden hun tickets ook doorverkocht hebben. Camp Nou kleurde zo voor een goot deel wit-zwart en de Catalaanse fans werden vaak overstemd door de bezoekers.

"Het is duidelijk dat er iets misgelopen is", zegt Xavi. "De club onderzoekt hoe dit is kunnen gebeuren is en zal maatregelen nemen om dit in de toekomst te vermijden. Ik had 70.000 of 80.000 'culés' verwacht. Dat die er niet waren, is een bijkomende teleurstelling. Maar ik wil het ook niet als excuus inroepen. We hebben de uitschakeling aan onszelf te wijten. We hadden het balbezit, maar hebben dat niet kunnen uitbuiten. Frankfurt is fysiek erg sterk en hun vermogen om snel naar de aanval over te schakelen heb ik zelden gezien in het voetbal. Toch denk ik dat onze uitschakeling meer onze fout is, dan hun verdienste. We hebben gewoon te veel fouten gemaakt en moeten daarvan leren. Dit is geen ramp. Of jawel, het is wel een ramp, maar tegelijkertijd ook een etappe in een leerproces. We zijn op de goede weg en gaan op het ingeslagen pad door."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top