VALORANT: ScreaM en Nivera stoten door naar play-offs van Reykjavik Masters

Esports | Team Liquid kende een geweldige start in de eerste Masters van 2022. De ploeg won zijn eerste twee groepswedstrijden, waardoor de promotie naar de play-offs verzekerd is. Het team speelt zijn eerste wedstrijd tegen LOUD deze donderdagavond.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De groepsfase van de Reykjavik Masters, de eerste grote etappe van het VCT 2022-circuit, ging maandag van start en eindigde woensdagavond. We kennen nu de acht teams die zich hebben geplaatst voor de dubbele eindronde, die twee rosters naar de grote finale van het evenement zal sturen. Tot dusver verloopt het avontuur perfect voor de Belgen die aan de competitie deelnemen.

De broers Benrlitom maken indruk

Als je bekend bent met de VALORANT scene, weet je dat Belgische spelers op het hoogste niveau zeldzaam zijn. In het toernooi is al onze hoop gevestigd op slechts één team: Team Liquid, waarvan Adil "ScreaM" Benrlitom en Nabil "Nivera" Benrlitom al enkele maanden deel uitmaken.

De Belgen konden zich onderscheiden in de eerste twee wedstrijden van het team, tegen het Chileense KRÜ Esports en het Thaise XERXIA. Deze twee overwinningen garandeerden een plaats in de play-offs, dankzij het GSL-format dat in de groepsfase wordt gebruikt.

Het double elimination bracket van de play-offs - © Riot Games

En het is tegen de Braziliaanse organisatie LOUD dat Liquid zijn eerste play-off wedstrijd zal spelen, deze donderdag om 22u. Als ze winnen, zullen de Belgen het opnemen tegen de winnaar van G2 Esports - ZETA DIVISION. We krijgen mogelijk dus een 100% Europese halve finale. Het avontuur van het laatste team van ons continent, Fnatic, eindigde in groep A na twee opeenvolgende nederlagen.

The Guard, Optic Gaming, Paper Rex en DRX vervolledigen de line-up van teams die het in de rest van de competitie tegen elkaar zullen opnemen. LATAM is de eerste regio die uit het toernooi werd geschrapt, nadat zowel KRÜ als NiP in de eerste ronde uitgeschakeld werden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top